ΜΕΧΡΙ τις 5 Φεβρουαρίου θα κατατίθενται οι ενστάσεις για τις μετεγγραφές είτε με συστημένη επιστολή είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: protocol@minedu.gov.gr
Το θέμα των μετεγγραφών και κυρίως το ομιχλώδες θεσμικό πλαίσιο που προωθείται έφεραν στη Βουλή 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας σαφές χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης της διαδικασίας.
Το υπουργείο Παιδείας «έλυσε» με Υπουργική Απόφαση το ζήτημα των ενστάσεων, το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στο νόμο για τις μετεγγραφές, η οποία ορίζει ότι σε περιπτώσεις ισοψηφίας οε αριθμό
μορίων που ισούνται ή υπερβαίνουν χην ανώτατη μοριοδότηση που μπορεί να λάβει ο υποψήφιος με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα (5 μόρια και πάνω), η επιτροπή μπορεί να λαμβάνει απόφαση για τη μη εφαρμογή του κριτηρίου των μορίων εισαγωγής.
Οι πολύτεκνοι
Οι νέες ρυθμίσεις φαίνεται ότι αφήνουν εκτός τις κοινωνικές ομάδες που ευνοούνται από τις μετεγγραφές, με τους πολύτεκνους γι' ακόμη μια φορά να καταγγέλλουν ότι παραγκωνίζονται. Σύμφωνα με το γραμματέα της ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων) κ. Μανώλη Χρυσόγελο, άνω των 5 μορίων μπορεί να συγκεντρώσει κι ένας πολύτεκνος (μοριοδότηση λόγω πολυτεκνίας, αδελφός σε άλλη πόλη και εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ), όμως με βάση την Υπουργική Απόφαση μένει εκτός των ενστάσεων.
Το ζήτημα αυτό θίγουν και οι 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που στην ερώτηση τους αναφέρουν αν θα επανεξετάσει η ηγεσία τους συντελεστές βαρύτητας κι άλλων κριτηρίων όπως η πολυτεκνία, τα ορφανά τέκνα και τα λοιπά κοινωνικά κριτήρια.
«Οι καθυστερήσεις, ο ερασιτεχνισμός και η προχειρότητα του υπουργείου ακυρώνουν τα όνειρα για σπουδές χιλιάδων νέων μας. παρόλο που είναι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις», αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ. κι ένας από τους 21 γαλάζιους βουλευτές Γιώργος Στύλιος σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «αποδεικνύεται πως το εισόδημα ως το κριτήριο με αυξημένη βαρύτητα για μετεγγραφή δεν είναι δίκαιο ούτε ξεκάθαρο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου