Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ



ΜΕΧΡΙ τις 5 Φεβρουαρίου θα κατατίθενται οι ενστάσεις για τις μετεγγραφές είτε με συστημένη επιστολή είτε με ηλεκτρονικό μή­νυμα στη διεύθυνση: protocol@minedu.gov.gr
Το θέμα των μετεγγραφών και κυρίως το ομιχλώδες θεσμικό πλαίσιο που προωθείται έφεραν στη Βουλή 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας σα­φές χρονοδιάγραμμα της ανακοί­νωσης της διαδικασίας.

Το υπουργείο Παιδείας «έλυσε» με Υπουργική Απόφαση το ζήτημα των ενστάσεων, το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στο νόμο για τις με­τεγγραφές, η οποία ορίζει ότι σε περιπτώσεις ισοψηφίας οε αριθμό
μορίων που ισούνται ή υπερβαί­νουν χην ανώτατη μοριοδότηση που μπορεί να λάβει ο υποψήφιος με βάση το κατά κεφαλήν εισόδη­μα (5 μόρια και πάνω), η επιτροπή μπορεί να λαμβάνει απόφαση για τη μη εφαρμογή του κριτηρίου των μορίων εισαγωγής.

Οι πολύτεκνοι

Οι νέες ρυθμίσεις φαίνεται ότι αφήνουν εκτός τις κοινωνικές ομά­δες που ευνοούνται από τις μετεγ­γραφές, με τους πολύτεκνους γι' ακόμη μια φορά να καταγγέλλουν ότι παραγκωνίζονται. Σύμφωνα με το γραμματέα της ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων) κ. Μανώλη Χρυσόγελο, άνω των 5 μορίων μπορεί να συγκεντρώσει κι ένας πολύτεκνος (μοριοδότη­ση λόγω πολυτεκνίας, αδελφός σε άλλη πόλη και εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ), όμως με βάση την Υπουργική Απόφαση μένει εκτός των ενστάσεων.

Το ζήτημα αυτό θίγουν και οι 21 βουλευτές της Νέας Δημο­κρατίας που στην ερώτηση τους αναφέρουν αν θα επανεξετάσει η ηγεσία τους συντελεστές βαρύ­τητας κι άλλων κριτηρίων όπως η πολυτεκνία, τα ορφανά τέκνα και τα λοιπά κοινωνικά κριτήρια.

«Οι καθυστερήσεις, ο ερασιτε­χνισμός και η προχειρότητα του υπουργείου ακυρώνουν τα όνειρα για σπουδές χιλιάδων νέων μας. παρόλο που είναι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις», αναφέ­ρει ο βουλευτής της Ν.Δ. κι ένας από τους 21 γαλάζιους βουλευτές Γιώργος Στύλιος σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «αποδεικνύε­ται πως το εισόδημα ως το κρι­τήριο με αυξημένη βαρύτητα για μετεγγραφή δεν είναι δίκαιο ούτε ξεκάθαρο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου