Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για ευρωπαϊκά και διαπολιτισμικά προγράμματα» (IFEL) διοργανώνει σεμινάρια με θέμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius για ανταλλαγές μαθητών και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών



Αξιότιμοι συνάδελφοι
Το «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για ευρωπαϊκά και διαπολιτισμικά προγράμματα» (IFEL) διοργανώνει σεμινάρια με θέμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius για ανταλλαγές μαθητών και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών. Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι γερμανικά και Αγγλικά και διοργανώνονται στην Πόρτο της  Πορτογαλία.

1ον ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 02. έως 07.  08. 2015 - Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι γερμανικά
2ον ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 25. έως 30.  10. 2015 - Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι γερμανικά
                             
Διοργάνωση διαπολιτισμικών ανταλλαγών στην Ευρώπη - (Πως οργανώνονται σχολικές ανταλλαγές, και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων; Πως και που βρίσκει κανείς χρηματοδότηση; Επικοινωνία
σε διαπολιτισμικά και πολυεθνικά προγράμματα.)

3ον ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 09. έως 14.  08. 2015 - Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι  Αγγλικά
4ον ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 18. έως 23.  10. 2015 - Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι  Αγγλικά
                         
Διοργάνωση διαπολιτισμικών ανταλλαγών στην Ευρώπη - (Πως οργανώνονται σχολικές ανταλλαγές, και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων; Πως και που βρίσκει κανείς χρηματοδότηση; Επικοινωνία σε διαπολιτισμικά και πολυεθνικά προγράμματα.)

Στα πλαίσια των μέχρι τώρα 40 σεμιναρίων μας πολλοί εκπαιδευτικοί γνωρίστηκαν με συναδέλφους από άλλα σχολεία και χώρες, και ξεκίνησαν συνεργασίες και προγράμματα που εξελίχθηκαν με επιτυχία.
Μπορούν να συμμετέχουν: Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Καθηγητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα COMENIUS (χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελβετία, Τουρκία, Κροατία και ΠΓΔΜ). Επίσης δικαιούνται συμμετοχής εκπαιδευτές σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα νεότητας, καθώς κι επιμορφωτές σε κέντρα επιμόρφωσης ενηλίκων)

Τα έξοδα συμμετοχής: Κόστος σεμιναρίου, έξοδα διαμονής: διανυκτέρευση, φαγητό, αεροπορικό εισιτήριο, έξοδα μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο καλύπτονται πλήρως από την ευρωπαϊκή ένωση. Στο κόστος σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα, (συν το πολιτιστικό πρόγραμμα: ξεναγήσεις, μετακινήσεις, επισκέψεις μουσείων αρχαιολογικών χώρων, κ.α.)
Εάν ενδιαφέρεσθε να συμμετέχετε στο σεμινάριο, στείλτε μας τον ακόλουθο πίνακα συμπληρωμένο με τα στοιχεία σας (στα γερμανικά).
Θα σας στείλουμε μια προσωρινή βεβαίωση συμμετοχής και μια «πρότυπη» αίτηση συμμετοχής με  E-Mail (ως παράδειγμα). Την φόρμα της αίτησης στην γλώσσα σας θα την βρείτε από το εθνικό πρακτορείο (Ελλάδα: ΙΚΥ) που διαχειρίζεται για την χώρα σας το Erasmus+.
Greek State Scholarship's Foundation (IKY)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου