Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Προβληματισμός στο Βερολίνο: Ο γερμανικός στρατός εκπαιδεύει τους Κούρδους αλλά στην Αν. Ευρώπη αδυνατεί να κάνει κάτι σε περίπτωση πολέμου

BundeswehrΣτις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει ο γερμανικός στρατός την εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών στον χειρισμό των όπλων, που τους έχει προμηθεύσει, προκειμένου να μπορέσουν να αμυνθούν έναντι των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel».
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό περίπου 150 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί θ’ αρχίσουν την εκπαίδευσή τους από αύριο στο χειρισμό των τυφεκίων G3, των οπλοπολυβόλων MG3 και των τυφεκίων G36, όπως επίσης και στα αντιαρματικά όπλα. Η εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος Νοεμβρίου. Τα πρώτα όπλα έφθασαν την Πέμπτη στο Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, ταυτόχρονα
με 5 εκπαιδευτές και ένα νοσοκόμο.
Συνολικά σχεδόν 10.000 Κούρδοι μαχητές θα εξοπλιστούν με γερμανικά όπλα, μια διαδικασία που θα στοιχίσει 70 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Spiegel. Για την εκπαίδευση στο χειρισμό αυτών των εξοπλισμών, το Βερολίνο θα στείλει συνολικά περίπου 40 στρατιώτες στο Ιράκ, ενώ περίπου 30 Κούρδοι θα μεταβούν στην Γερμανία.
Εν τω μεταξύ σε άλλο δημοσίευμά του το «Der Spiegel» αναφέρει ότι σε περίπτωση κρίσης στην Αν. Ευρώπη η Γερμανία αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε βοήθεια των μελών του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα αν ξεσπάσει πόλεμος στην Βαλτική ο γερμανικός στρατός δεν θα μπορούσε στην παρούσα φάση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ.
Κατά τα άλλα θέλουν και κυρώσεις κατά της Ρωσίας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου