syria_libΔυστυχώς τα πράγματα στην Μέση Ανατολή δεν βαίνουν καθόλου καλώς και το «Νέο Ανατολικό Ζήτημα», στο οποίο έχουμε εκτενώς αναφερθεί, φαίνεται ότι θα τεθεί πάρα πολύ σύντομα. Η Συρία προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις της θα επιτεθούν στον Λίβανο, εφόσον οι αποκαλούμενες «τρομοκρατικές συμμορίες» συνεχίσουν να διεισδύουν στα εδάφη της, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης.
«Οι συριακές δυνάμεις έχουν αντιμετωπίσει ορισμένες από αυτές τις συμμορίες και έχουν σκοτώσει πολλά από τα μέλη τους. Μέχρι
στιγμής, οι ένοπλες δυνάμεις μας δείχνουν ανέχεια και δεν έχουν επιτεθεί στις συμμορίες που βρίσκονται στα εδάφη του Λιβάνου, ώστε να τους εμποδίσουν από το να εισέλθουν στη Συρία.
Αυτό όμως δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Συριακού Πρακτορείου Ειδήσεων SANA. «Αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του Λιβάνου. Οι δυνάμεις μας τους παρακολουθούν».
Το τελεσίγραφο της Συρία δείχνει ότι είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί ο πόλεμος που μαίνεται στην Συρία και στο έδαφος του Λιβάνου, ειδικά μετά την απόφαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας να παράσχουν βαρύ οπλισμό στους ισλαμιστές αντάρτες.
Τώρα εξηγείται και η ανακοίνωση του ΟΗΕ, η οποία εκφράζει έντονες ανησυχίες αναφορικά με τις διασυνοριακές επιθέσεις μεταξύ Συρίας και Λιβάνου. Η Ρωσία πάντα σε επιφυλακή…
 pygmi.gr