Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Καλά οι καραμπίνες, τους πομπούς τι τους ήθελαν στην Ιερισσό;

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι συνέλαβε τέσσερα άτομα για τα επεισόδια που έγιναν στην Ιερισσό και οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα «Περί Φωτοβολίδων και Πυροτεχνημάτων», «Άνευ άδειας κατοχής ασυρμάτου ραδιοπομπού» και Νόμο «Περί Όπλων».
Συγκεκριμένα, σε εννέα έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες τους και σε αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν:
  • Εννέα κυνηγητικά όπλα (τα -7- με την προβλεπόμενη άδεια και τα υπόλοιπα -2- χωρίς άδεια), τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση,
  • Τρεις ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες, χωρίς άδεια κατοχής και
  • Είκοσι επτά κροτίδες.
Σίγουρο είναι ότι αν συνεχιστεί η έρευνα θα βρεθεί ολόκληρο οπλοστάσιο, από κυνηγετικά όπλα,
εκρηκτικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ασφαλώς και στα χωριά μπορεί κάποιος να πει ότι δικαιολογημένα έχουν καραμπίνες για να σκοτώνουν αγριομπεκάτσες αν και με κάθε όπλο μπορείς να χτυπήσεις οποιονδήποτε, πόσο μάλλον να τον απειλήσεις.
Όμως, τους πομπούς τι τους ήθελαν οι χωριάτες; Είναι είδη οικιακής χρήσης σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και μέχρι πότε ένα πιθανό σκάνδαλο (της επένδυσης στα ορυχεία λένε) θα νομιμοποιεί πράξεις βίας και εγκληματικές ενέργειες; Και μάλιστα όχι από σύσσωμη την τοπική κοινωνία αλλά από μερίδα αυτής;
Αν για κάθε επένδυση, έργο, αξιοποίηση βγαίνουν τα όπλα (έστω και νόμιμα) που θα πάει αυτή η χώρα; Αν κάποιοι ονειρεύονται να δημιουργήσουν πολλές… Κερατέες σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθούν και τις ευθύνες για ότι ακολουθεί στη συνέχεια. Δηλαδή το φόβο των επενδυτών να έρθουν στη χώρα μας, την ανεργία, τη φτώχεια, την υπανάπτυξη.
Την Παρασκευή, μάλιστα, βγήκε ο Πάνος Σκουρλέτης και με το γνωστό ξινό ύφος είπε ότι μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα σταματήσει την επένδυση στις Σκουριές. Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό βεβαίως τονίζοντας ότι βγήκε στη Βουλή με ύφος μάγκα και ενθάρρυνε τους αστυνομικούς ενώ τόνισε ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με ό,τι έγινε στο εργοτάξιο της εταιρείας Hellas Gold στις Σκουριές, η επένδυση είναι «αργός θάνατος» των κατοίκων. «Συνειδητοποιούμε τι είπε ο πρωθυπουργός με όσα έγιναν χθες ότι θα προχωρήσει με κάθε τρόπο η επένδυση στη Χαλκιδική. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας» ανέφερε. Όπως διευκρίνισε, η πολιτεία οφείλει να είναι αρκετά προσεκτική και να μην ενθαρρύνει την τυφλή αντιπαράθεση. «Η ΕΛΑΣ να λειτουργεί με σεβασμό στους νόμους για να είναι αποδεκτή. Να αλλάξει τρόπο λειτουργίας» πρόσθεσε.
Και καλά, οι επενδυτές από τις Σκουριές να φύγουν. Μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ποια επένδυση στην Ελλάδα υποστηρίζει; Ποιο έργο έχει την ευλογία του; ΚΑΝΕΝΑ.
Και μια και μιλάμε για την Κερατέα, που είναι όλοι αυτοί που έκαναν πόλεμο για να μη γίνει ο ΧΥΤΑ; Διότι απ’ όσο γνωρίζουμε ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά έστω και με αλλαγή της τοποθεσίας. Πάλι στην Κερατέα είναι, ίδιας χωρητικότητας θα είναι.
Μήπως, λοιπόν, για κάθε μια τέτοια περίπτωση έχουμε απλά ορισμένους γυρολόγους «μπαχαλάκηδες» που ξεσηκώνουν τα πλήθη και όπως είναι γνωστό ο όχλος εύκολα επιβάλλει το νόμο;
antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου