Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Χημικά όπλα χρησιμοποίησαν ισλαμιστές στη Συρία

SYriaLargeΤο συριακό πρακτορείο ειδήσεων κατηγόρησε σήμερα τους αντάρτες ότι έκαναν χρήση χημικού όπλου στην επίθεση στο Χαλέπι κατά την οποία σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.
"Τρομοκράτες εκτόξευσαν πύραυλο που περιείχε χημικές ουσίες στην περιοχή Χαν αλ-Ασάλ της επαρχίας Χαλέπι, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολίτες", υποστήριξε το Sana.
Είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς του Μπασάρ αλ-'Ασαντ διατυπώνει την κατηγορία αυτή εναντίον των ανταρτών.
Η διεθνής κοινότητα έχει πολλαπλασιάσει τις προειδοποιήσεις προς τη Δαμασκό ενάντια στη χρήση χημικών όπλων. Δυτικοί και ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο να
καταλήξουν τα όπλα αυτά στα χέρια ορισμένων ομάδων των ισλαμιστών ανταρτών.
Αποτελεί πάντως εξαιρετικά ανησυχητική διαπίστωση η χρήση χημικών όπλων από ομάδες ισλαμιστών που μάχονται στη Συρία καθώς έχει αποδειχτεί οτι έχουν άμεση σχέση και δεσμούς με την Αλ Κάιντα.
Όπως έγινε γνωστό πρίν από λίγες ημέρες η CIA παραδέχτηκε οτι οι διασυνδέσεις αυτές είναι γεγονός και για το λόγο αυτό ξεκίνησε να συλλέγει στοιχεία για τις θέσεις και τη δράση τους προκειμένου να τους εξουδετερώσει στα πρότυπα επιχειρήσεων που διεξάγονται σε Αυγανιστάν, Σομαλία, Υεμένη, Μάλι και άλλες τοποθεσίες.
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να σχετίζεται άμεσα με την έναρξη χρήσης χημικών όπλων από τις ομάδες αυτές γεγονώς που τις καθιστά Νο1 στόχο για τις αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου