Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Χρειάζονται και μερικές φάπες που και που…

Δεν πρόλαβε η αστυνομία να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, και αμέσως έσπευσαν οι επαγγελματίες πονόψυχοι να φωνάξουν «φάουλ»!
Όπου να’ ναι θα εμφανιστεί κι ο Στρατούλης….
 
Αφορμή τα πρησμένα χείλη και τα μαυρισμένα μάτια των δραστών.
Πρόκειται, λένε για κατάφωρη εγκληματική ενέργεια, για  βασανισμό κρατουμένων, για μεσαιωνικές πρακτικές, και κυρίως για αυτογκόλ της αστυνομίας, η οποία ξεδιάντροπα ομολογεί τις πομπές της!
Ή κάπως έτσι…

Τι μας λέτε ορέ παλουκάρια;
Το γεγονός ότι επί ώρες τους κυνηγούσαν τα περιπολικά για να τους πιάσουν, κι αυτοί διέφευγαν, κάνοντας ακόμη και car jacking σε ανύποπτο πολίτη, όντας οπλισμένοι σαν αστακοί, με καλάσνικοφ, σκόρπιον, και ποιος ξέρει τι άλλο, δεν συνιστά αντίσταση κατά της αρχής με την πραγματική έννοια του όρου;
Και όταν έχουμε αντίσταση στην προσπάθεια σύλληψης, δεν θα πέσουν και μερικές ψιλές;
Δηλαδή αυτό ποτέ μου δεν το κατάλαβα: Όποιος θέλει μπορεί να πετάει πέτρες, μολότοφ, ή και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, αλλά μόλις συλληφθεί, εκεί αμέσως θυμάται τον νόμο, και  ο αστυνομικός θα πρέπει ξαφνικά να μεταμορφωθεί σε νομοταγή και νομομαθή Μαμά Τερέζα, σεβόμενος τα δημοκρατικά και άλλα δικαιώματα του δράστη… αυτού δηλαδή που πριν από λίγο τον πυροβολούσε για να τον σκοτώσει.
Έ, όχι… δεν θα πάρω.
Όσο επαγγελματίας και αν είναι ο αστυνομικός, δεν παύει κι αυτός να είναι άνθρωπος.
Και ειδικά σε περιπτώσεις σκληρών κακοποιών, που δεν λογαριάζουν τη ζωή κανενός, όπως για παράδειγμα τα τέσσερα αυτά μπουμπούκια, που παρόλα τα «βασανιστήρια» είχαν την όρεξη να βρίζουν τους πάντες και τα πάντα κατά την μεταγωγή τους, καλά κάνουν οι αστυνομικοί και είναι άνθρωποι, με όλα τα ελαττώματά τους.
Όπως είναι άνθρωποι όταν ταίζουν με δικά τους χρήματα διάφορους κρατούμενους, λαθρομετανάστες κλπ.
Και σε όποιον αρέσει, διότι που και που και καμιά φάπα δεν κάνει κακό, ειδικά τώρα που η χώρα μας έγινε ξέφραγο αμπέλι για κάθε εγκληματία.
Εκτός κι αν κάποιοι συνεχίζουν να κατατρύχονται από μετεμφυλιακά συμπλέγματα και μπερδεύουν την σφαλιάρα στον σκληρό κακοποιό με αυτή εναντίον του αριστερού ή δημοκράτη πολιτικού κρατούμενου που ίσχυε κάποτε.
Έτερον εκάτερον.
Όσα λέω αναφέρονται στους κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.
Και όσο η αστυνομία ασχολείται με αυτούς, και όχι με τις πολιτικές πεποιθήσεις των πολιτών, εγώ θα την στηρίζω.
Και για όσους θέλουν μια πλήρως επαγγελματική συμπεριφορά της αστυνομίας, ας δουν μερικά από τα χιλιάδες βίντεο που κυκλοφορούν με την αμερικανική αστυνομία εν δράσει.
Προσωπικά, θα προτιμούσα να με  συλλάβουν οι δικοί μας «άνθρωποι» παρά οι εκεί ρομπότ επαγγελματίες, που ακόμη και για μια απλή τροχαία παράβαση, σε ξαπλώνουν στο έδαφος, σε δένουν χεροπόδαρα, και μετά σου απευθύνουν τον λόγο.
Και άμα πεις και καμιά κουβέντα, ή κουνηθείς λίγο στραβά, παίρνουν μπρος τα τέιζερ, και μιλάνε τα πιστόλια.
Και εμάς μας πείραξαν μερικές σφαλιάρες, σε άτομα που συνελήφθησαν με καλάσνικοφ;
Για όνομα….
Strange Attractor
http://orthografos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου