Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Επιχορηγούν τους άπορους μαθητές

Εβδομήντα χιλιάδες ευρώ από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα
Καλύπτονται τα τέλη 332 άπορων μαθητών για την έκδοση απολυτηρίου, όπως και για τη συμμετοχή τους στις παγκύπριες εξετάσεις

Την πλήρη κάλυψη των τελών 332 άπορων μαθητών για έκδοση απολυτηρίου (19 ευρώ) και για τη συμμετοχή τους στις παγκύπριες εξετάσεις (100 ευρώ) ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους, επιβεβαιώνοντας χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας αναφορικά με τις επαφές του κ. Δημοσθένους με συγκεκριμένο φορέα και την εξασφάλιση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού.
Επιταγή από τη Συνεργατική Κεντρική
Χθες, σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Δημοσθένους αποκάλυψε ότι νωρίτερα το πρωί είχε συνάντηση με
τον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη, ο οποίος του παρέδωσε επιταγή αξίας 70.000 ευρώ. Σημείωσε ότι οι 40.000 θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των προαναφερθέντων τελών, ενώ τα υπόλοιπα 30.000 ευρώ θα δοθούν για την παροχή προγεύματος στα σχολεία. Το θέμα προέκυψε μετά τα αιτήματα που υπέβαλαν γονείς άπορων μαθητών στις Διευθύνσεις των σχολείων τους, ζητώντας απαλλαγή από την καταβολή του τέλους έκδοσης απολυτηρίου και του τέλους συμμετοχής των τελειόφοιτων παιδιών τους στις Παγκύπριες.
Οι γονείς επικαλούνται οικονομικά προβλήματα, που οφείλονται κυρίως στην ανεργία ή στη δραματική μείωση του εισοδήματός τους. Από την υποχρέωση καταβολής τελών εξαιρούνται σήμερα μόνο τα παιδιά εγκλωβισμένων, όπως και οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέρος στις παγκύπριες εξετάσεις για σκοπούς απόλυσης.
Ανακοίνωσε τη χορηγία για λάπτοπ
Ο υπουργός αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη που σημειώθηκε στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με την επιχορήγηση των άπορων μαθητών Β΄ Γυμνασίου για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή (λάπτοπ). Ο αριθμός των επωφελούμενων μαθητών ανέρχεται στους 650, οι οποίοι φοιτούν στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Σημειώνεται ότι, μέχρι πέρσι, επίδομα αγοράς λάπτοπ λάμβαναν όλοι οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δίδεται μόνο σε άπορους μαθητές, λόγω περικοπών στα έξοδα του Υπουργείου Παιδείας.
Πρόγευμα σε μαθητές από την Τρ. Κύπρου
ΤΗΝ παροχή προγεύματος σε μαθητές των σχολείων της υπαίθρου, που χρειάζονται οικονομική στήριξη, αναλαμβάνει η Τράπεζα Κύπρου, ως μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συγκροτήματος. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Τράπεζας Κύπρου, που γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι μαθητές θα λαμβάνουν καθημερινά δωρεάν πρόγευμα από το κυλικείο του σχολείου τους. Όπως ανέφερε στη «Σ» η Προϊστάμενη του τμήματος επικοινωνίας της Τράπεζας Κύπρου, Δάφνη Προδρόμου, για τον σκοπό αυτό το Συγκρότημα παρέδωσε ήδη, σε πρώτη φάση, €30.000 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε να είναι διαθέσιμα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Επιπλέον, κατά τους επόμενους μήνες, η Τράπεζα θα προσφέρει στον σκοπό αυτό ένα σεντ για κάθε συναλλαγή που οι πελάτες της πραγματοποιούν με τις κάρτες της Τράπεζας Κύπρου. Εκτιμάται ότι, κάθε μήνα, η ενέργεια αυτή θα αποφέρει στο υπουργείο περίπου €13.000 επιπλέον. Το συνολικό ποσό, με το τέλος της παρούσας σχολικής χρονιάς, υπολογίζεται να φτάσει τις €80.000. «Η πιο πάνω ενέργεια αποτελεί υλοποίηση της στρατηγικής εξοικονόμησης κονδυλίων από θεσμοθετημένες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, για τις οποίες κρίθηκε αναγκαία η προσωρινή αναβολή τους», ανέφερε η κ. Προδρόμου.

ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑΕΞ

σημερινη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου