Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ρουά- ματ ΓΑΠ: Προτείνει Παπαδήμο για αρχηγό ΠΑΣΟΚ (!!!)


«Τα χρειάστηκαν» στην νέα ΝΔ και στον …δεξιό «Ριζοσπάστη»!!!
Και άρχισαν τις αναλύσεις για να βρουν λύσεις!
«Κι αν ο Γιώργος προτείνει Παπαδήμο για πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ;»  
Την εκλογή υποψηφίου πρωθυπουργού, ο οποίος θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ  στις εκλογές της Άνοιξης για να διεκδικήσει την εξουσία, προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου. 
Το πως θα γίνει η εκλογή είναι ακόμα ασαφές, αλλά πότε μίλησε με σαφήνεια ο κ. Παπανδρέου;...
Υποτίθεται  ό,τι  θα γίνει από τα όργανα του κόμματος μέσα στον Ιανουάριο, ενώ  η εκλογή Προέδρου θα καθυστερήσει για μετά τις εκλογές! Και βλέπουμε.
Αν και οι φήμες περί συμφωνίας με τον Β. Βενιζέλο, δίνουν και παίρνουν, εντούτοις τα σενάρια που κυοφορούνται στο παρασκήνιο είναι πολλά. Ένα  έχει μεγάλο ενδιαφέρον:
Τι θα γινόταν αν ο κ. Παπανδρέου πρότεινε για υποψήφιο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ τον… κ.  Λουκά Παπαδήμο;
Με δεδομένο ότι τα media προωθούν το Λ. Παπαδήμο ως σωτήρα και οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν  να χαίρει υψηλής δημοτικότητας, δεν θα ήταν μια …κακή επιλογή!
Οι υποστηρικτές της ιδέας λένε ότι η επιλογή Παπαδήμου συγκεντρώνει αρκετά …. πλεονεκτήματα:
1- Μπορεί να «συμμαζέψει», το ΠΑΣΟΚ και να …διεμβολίσει κεντροδεξιά και αναποφάσιστους.
2- Αν ο κ. Παπαδήμος χάσει, χάνει ο ίδιος. Θα επιτύχει, όμως, υψηλότερο ποσοστό, από οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο δελφίνο. Άρα, έτσι αποφεύγεται η εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ!
3- Αν, παρ’ ελπίδα, ο κ. Παπαδήμος κερδίσει, τότε το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο διασώζεται εκλογικά, αλλά παραμένει και στην εξουσία!
4- Η ΝΔ θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τον κ. Παπαδήμο προεκλογικά, δεδομένου ότι τον στηρίζει ως Πρωθυπουργό!
5- Τέλος, στην περίπτωση που  ο κ. Παπαδήμος  ανακόψει την αυτοδυναμία Σαμαρά ή  κερδίσει ο ίδιος, ποιός θα …τολμήσει να …αμφισβητήσει τον κ. Παπανδρέου; Προφανώς ουδείς! Έτσι διασώζεται και ο ίδιος!
Ποιά είναι τα προβλήματα αυτής της επιλογής;
Πρώτον, η δήλωση του ίδιου του κ. Παπαδήμου ότι δεν είναι πολιτικός. Βέβαια  η δήλωση του δεν έχει χαραχθεί σε  στήλες από μάρμαρο, αλλά δεν παύει να τον χαρακτηρίζει! (: Δεν ήταν, έγινε, πλέον, όμως).
Δεύτερον, οι φιλοδοξίες των δελφίνων. 
Μπορεί να κατάφεραν να οδηγήσουν τον κ. Παπανδρέου σε μια ταπεινωτική αποχώρηση, αλλά  δεν έκαναν όλα αυτά για να προετοιμάσουν την έλευση Παπαδήμου. (: Και τι θα πουν; Δεν τον στηρίζω; Αποστάτες και προδότες θα τους πουν και …πάπαλα. Άσε που ειναι, ΗΔΗ, …υπουργοί του! Δεν τον εκτιμούν και τον έχουν πρωθυπουργό τους;)  
Τρίτον, μια τέτοια επιλογή, ουσιαστικά δυναμιτίζει τις προοπτικές της κυβέρνησής του, δεδομένου οτι ο κ. Παπαδήμoς θα αποδειχθεί ένας στυγνός ωφελιμιστής, που υπαναχωρεί από τις θέσεις του.  
Το δίλημμα για τον κ. Παπαδήμο θα είναι δύσκολο. Αν δεχθεί, υπονομεύει την κυβέρνησή του. Γιατί δεν νομίζω οτι τουλάχιστον η Ν.Δ. να συνεχίσει να τη στηρίζει. Άρα αποδεχόμενος, το χρίσμα, αναλαμβάνει τον ρίσκο να επιταχύνει αρνητικές εξελίξεις κάτι που εξ αντικειμένου θα δυσκολέψουν την προοπτική του. (: Θα τους πει ότι …θυσιάζεται για εθνικούς λόγους και μπλα μπλα μπλα, επειδή δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση μη πτώχευσης, αφού ο Σαμαράς έχει δηλώσει ότι, αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, θα ξανακάνει εκλογές μέχρι να το καταφέρει). 
Τέταρτον, ο κ. Παπαδήμος δεν παύει να είναι ένας δοτός πρωθυπουργός, εκλεκτός εγχωρίων και εξωχωρίων οικονομικών κέντρων. (: Αυτό, τώρα, είναι επιχείρημα; Μάλλον, υποστηρικτικό της εκλογής του είναι, αφού θα τον σπρώξουν και αυτοί. Άσε που και τους άλλους υποψήφιους, πάλι συμφέροντα τους σπρώχνουν).
Πέμπτον, η μέχρι τώρα θητεία του στη θέση του πρωθυπουργού, δεν παρέχει και τα καλύτερα εχέγγυα για το μέλλον, εκτός και αν …έρθουν οι Μάγοι με τα δώρα! (: Παρέχουν καλλίτερα εχέγγυα, δηλαδή, οι Χρυσοχοϊδο_λοβερδο_αννουλο_βενιζέλοι;)
Τέλος, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο χαμηλά και η εκλογική του βάση τόσο αποσυσπειρωμένη, που η προοπτική ανάκαμψης και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μοιάζει με θαύμα. 
Θα αναλάβει ένα τόσο υψηλό ρίσκο, ένας άνθρωπος που συνήθισε να …διορίζεται στη μέχρι τώρα καριέρα του;  
(Και τι έχει να χάσει; Τι ρισκάρει, δηλαδή; Την …υστεροφημία του;  Αστεία πράγματα.  Άσε που θα συσπειρώσει του πασόκους και θα τους βγάλει από τα καβούκια τους. Αν το δω, ρε, παιδιά, και αυτό, πάει! Θα πάω …καλόγερος στο Αγιονόρος! Δηλαδή, από διάλυση, ή, έστω, σίγουρη διχοτόμηση και τριχοτόμηση, το ΠΑΣΟΚ, πάλι, να στέκεται όρθιο; Δεν γίνονται αυτά, ρε, σεις…) 
Αμφιβάλλουμε!
Όμως, για καλό και κακό,  εκεί στη Συγγρού ας προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο…
ΚΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου