Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες από τη συνάντηση Πούτιν – Σαμαρά


Κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και ότι έλαβε χώρα η συνάντηση, προκειμένου να υποβαθμιστεί η σημασία του ταξιδιού Σαμαρά στη Ρωσία.
Σε όλους αυτούς αφιερώνουμε τις φωτογραφίες που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, εξαιρετικά
Χρειάστηκε μεγάλη αποφασιστικότητα και πολιτική τόλμη για να σπάσουν οι πάγοι. Ο Αντώνης Σαμαράς με το που πάτησε το πόδι του στη Μόσχα, ξέφυγε από την συμβατική διπλωματική γλώσσα. Και από τη μία εξέπεμψε το μήνυμα ότι “we mean business”, από την άλλη όμως, διευκρίνισε ότι οι διμερείς σχέσεις τραυματίστηκαν και ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για να τις θεραπεύσει.

Ξέφυγε από τα διπλωματικά ειωθότα ο αρχηγός της ΝΔ και η θερμότητα της επίσκεψης αποτυπώνεται στις φωτογραφίες από  την συνάντηση του με τον ισχυρό άνδρα της ρωσικής πολιτικής σκηνής.
Ασφαλώς και δεν περιμένει κανείς  από τους Ρώσους να μας σώσουν μονομιάς, χάριν των πατροπαράδοτων δεσμών. Αλλά η αποκατάσταση της ισορροπίας που είχε διαταράξει η προβληματική συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου, με μια παγκόσμια δύναμη ήταν εθνική επιταγή. Και όλα δείχνουν ότι η δέσμευση του εν αναμονή πρωθυπουργού για ζωηρή αναθέρμανση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψιν. Στην Ρωσία και αλλού…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου