Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Θέμα επιτροπείας της Ελλάδας θέτει ανοιχτά ο Ρέσλερ

O υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τις γερμανικές προθέσεις
Picture 0 for Θέμα επιτροπείας της Ελλάδας θέτει ανοιχτά ο Ρέσλερ
Την ανάγκη η Ελλάδα να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούς θεσμούς, στην περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα μέτρα στήριξης από την ευρωζώνη, τόνισε υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild που θα δημοσιευθεί αύριο.
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εποπτεία όταν πρόκειται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» δηλώνει ο κ. Ρέσλερ. 
«Αν οι Έλληνες δεν είναι σε θέση να τα καταφέρουν, τότε πρέπει την ευθύνη αυτή να αναλάβει μια ισχυρότερη ηγεσία από το εξωτερικό, για μέσω της ΕΕ» τονίζει χαρακτηριστικά.
 
Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έκαναν λόγο για την ανάγκη ορισμού ενός Ευρωπαίου επιτρόπου στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, προκαλώντας αντιδράσεις στη χώρα.
 
Η δήλωση του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας ήρθε να το επιβεβαιώσει, καθώς είναι ο πρώτος Γερμανός αξιωματούχους που θέτει ανοιχτά το θέμα επιτροπείας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου