Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Ρέππας κάνει τον μετανοημένο και ομολογεί την αποτυχία της εφεδρείας



Την παραδοχή ότι το μέτρο της εφεδρείας απέτυχε παταγωδώς επανέλαβε χθες και από τη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Ρέππας. Προκειμένου ωστόσο να μη δυσαρεστηθεί ο πράσινος κομματικός στρατός των δημοσίων υπαλλήλων και με δεδομένο ότι η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015 είναι μνημονιακός στόχος, δεν θα γίνει καμία απόλυση. Χωρίς πάντως να εξηγήσει πώς θα επιτευχθεί η μείωση χωρίς
απολύσεις, όλοι κατάλαβαν ότι η απόλυση για το ΠΑΣΟΚ είναι μόνο απαγορευμένη ως λέξη και όχι ως ενέργεια. Το επεσήμανε άλλωστε και ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη Ν.Δ., ο οποίος με νόημα είπε ότι το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να ξεστομίσει τη λέξη απόλυση με τον φόβο μήπως και αμαρτάνει.

Ως άλλος Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θυμήθηκε έπειτα από δύο χρόνια να πει ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος ο κ. Ρέππας πήρε τη σκυτάλη και ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της εφεδρείας έκλεισε τον κύκλο του και ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση, καθώς αυτό θα μπορούσε να φτάσει στα όρια του γελοίου ή του παραλόγου. Ο κ. Ρέππας προσέθεσε ότι από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα μόνο 10.000 υπάλληλοι έφυγαν από το Δημόσιο. Αιτιολογώντας μάλιστα την αποτυχία, ο υπουργός επέρριψε την ευθύνη στις διοικήσεις οργανισμών και φορέων, οι οποίες αντιπολιτευόμενες την κυβέρνηση δεν έστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης ζήτησε από τον υπουργό τα σχετικά με τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου να τεθούν άμεσα υπόψη του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς το Συμβούλιο παραμένει αδρανές, μια και δεν έχει συνεδριάσει τα τελευταία δύο χρόνια.
Γιώργος Λυκουρέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου