Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Volkswagen: Ανακαλεί 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο

wwΗ Volkswagen θα πρέπει να ανακαλέσει 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο κυρίως λόγω προβλημάτων που μπορούν να επηρεάσουν τους προβολείς, στην μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοινώθηκε σήμερα από την ίδια την γερμανική εταιρεία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η ανάκληση αφορά επτά μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία κατασκευάζονται υπό διαφορετικές εμπορικές επωνυμίες της εταιρείας, μεταξύ των οποίων 800.000 αυτοκίνητα Volkswagen Tiguan.
Τρία διαφορετικά προβλήματα εντοπίστηκαν, τα οποία ανάγκασαν την εταιρεία να προβεί στην
ανάκληση. Στα μοντέλα Tiguan, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2008 και των μέσων του 2011, βλάβες του εξωτερικού φωτισμού διαπιστώθηκαν «σε μεμονωμένες περιπτώσεις» λόγω προβλημάτων των ασφαλειών.
Άλλο πρόβλημα που διαπιστώθηκε αφορά τα λάδια συνθετικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται από τον κατασκευαστή στο κιβώτιο ταχυτήτων, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα και να οδηγήσουν σε ατυχήματα.
Το πρόβλημα παρατηρήθηκε στην Κίνα και πουθενά αλλού, επισήμανε η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι αποφάσισε, ωστόσο, να ανακαλέσει όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα λάδια σε όλο τον κόσμο, δηλαδή 1,6 εκατομμύριο οχήματα.
Εξάλλου στα αυτοκίνητα της εταιρείας Amarok (της Volkswagen) εντοπίστηκε ευπάθεια στις σωληνώσεις καυσίμου στο τμήμα της μηχανής, οδηγώντας στην ανάκληση 239.000, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 12.000 οχήματα στη Γερμανία.
Η ανάκληση αφορά οχήματα που κατασκευάστηκαν ως τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς.
Μόνον στην Κίνα, 750.000 αυτοκίνητα θα πρέπει να ανακληθούν, διευκρίνισε η Volkswagen.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, περισσότερα από 800.000 οχήματα θα πρέπει να ανακληθούν στην χώρα, μεταξύ των οποίων Golf και Lavida που έχουν κατασκευαστεί εκεί, όπως και Audi και Σκαραβαίοι που έχουν εισαχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου