Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

O Αραφάτ τελικά δολοφονήθηκε από ραδιενεργό πολώνιο!

yeaser0611Ο Γιάσερ Αραφάτ μπορεί να δηλητηριάστηκε από το ραδιενεργό στοιχείο πολώνιο, όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε εργαστήριο ελβετικού πανεπιστημίου.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυσικής της Ακτινοβολίας του Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Λωζάνης που πραγματοποίησαν εργαστηριακή ανάλυση στη σορό του παλαιστίνιου ηγέτη που άφησε την τελευταία του πνοή το 2004, διαπίστωσαν ότι οι τιμές του πολωνίου- 210 στο σώμα του ήταν 18 φορές πάνω από το όριο, και όπως διαπιστώνουν, οι πιθανότητες να προέρχεται ο θάνατός του από δηλητηρίαση ανέρχονται στο 83%.
Σύμφωνα με την έκθεση 108 σελίδων που επικαλείται το αραβικό δίκτυο Al Jazeera βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του ραδιενεργού στοιχείου στα πλευρά και στη λεκάνη, του Αραφάτ.
Οι Ελβετοί επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα τον περασμένο Νοέμβριο σε συνεργασία με ομάδες από
τη Γαλλία και τη Ρωσία από το Μαυσωλίο στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης όπου αναπαύεται η σωρός του παλαιστίνιου ηγέτη.
Το ενδεχόμενο της δολοφονίας με το ραδιενεργό στοιχείο υποστηρίζει και ο βρετανός επιστήμονας Ντέιβ Μπάρκλεϊ. «Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε εξαιτίας του πολωνίου» είπε στο Al Jazeera και προσέθεσε:
«Αυτό που βρήκαμε είναι η το όπλο που προκάλεσε το θάνατό του, αυτό που δεν ξέραμε είναι ποιος κρατούσε αυτό το όπλο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση των Ελβετών επιστημόνων εξέτασε μόνο τα αίτια του θανάτου και όχι το ποιος χρησιμοποίησε το πολώνιο.
«Επιβεβαιώνει τις αμφιβολίες μας»
«Αυτό επιβεβαίωσε όλες μας τις αμφιβολίες», σημείωσε η Σούχα Αραφάτ, η οποία συναντήθηκε χθες με μέλη της ελβετικής ιατροδικαστικής ομάδας. «Αποδείχθηκε επιστημονικά ότι δεν πέθανε από φυσικά αίτια και έχουμε επιστημονικές αποδείξεις ότι αυτός ο άνθρωπος δολοφονήθηκε», πρόσθεσε η ίδια.
Η Σούχα Αραφάτ δεν κατηγόρησε κάποια χώρα ή κάποιο πρόσωπο, ενώ σημείωσε ότι ο ιστορικός ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) είχε πολλούς εχθρούς.
Τι είναι το πολώνιο
Περίπου 250.000 φορές πιο τοξικό από το υδροκυάνιο, το πολώνιο έγινε ευρέως γνωστό το 2006, όταν χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, πρώην πράκτορα της KGB που επέκρινε το Κρεμλίνο.
Το πολώνιο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο ραδιενεργό στοιχείο που ανακαλύφθηκε το 1898 από το ζεύγος Μαρί και Πιέρ Κιουρί, οι οποίοι το βάφτισαν προς τιμήν της χώρας τους, της Πολωνίας. Υπάρχει σε πολύ μικρές ποσότητες στο φλοιό της Γης, παράγεται όμως και σε πυρηνικούς αντιδραστήρες. Οι πρακτικές εφαρμογές του είναι περιορισμένες, κυρίως σε συσκευές κατά του στατικού ηλεκτρισμού. Το πολώνιο-210 (210Po) είναι το πιο κοινό από τα 33 γνωστά ισότοπα του στοιχείου.
Άκρως επικίνδυνο σε περίπτωση κατάποσης, εισπνοής ή επαφής με τραύματα. Ένα γραμμάριο πολωνίου μπορεί θεωρητικά να δηλητηριάσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους, από τους οποίους οι μισοί τελικά θα υπέκυπταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου