Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ Διαμαρτυρία για την ελλειμματική στελέχωση του ΚΕΔΔΥ Καβάλας

Ο Σύλλογος γονέων παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες-Δυσλεξία διαμαρτύρεται γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει στελεχωθεί το ΚΕΔΔΥ Καβάλας με το απαραίτητο προσωπικό και υπολειτουργεί. Συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν έχει στελεχωθεί ούτε με Κοινωνική Λειτουργό ούτε με εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής (ΠΕ70 ή 71) με αποτέλεσμα την αδυναμία έκδοσης γνωματεύσεων.
Από την υπολειτουργία του ΚΕΔΔΥ ταλαιπωρούνται τα παιδιά μας γιατί δεν έχουν την στήριξη που δικαιούνται ούτε μπορούν να επαναξιολογηθούν. Σας υπενθυμίζουμε ότι η παρακολούθηση του Τμήματος Ένταξης και η Παράλληλη Στήριξη προϋποθέτουν τη
γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ. Επιπλέον με βάση το άρθρο 28 του πρόσφατου νόμου 4186/2013, «τα ΚΕΔΔΥ υποχρεούνται να γνωματεύουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 45 ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης».
Σύμφωνα με τον νόμο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (3699/2008) η πολιτεία δεσμεύεται να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ως αναπόσπαστο μέρος της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας και να μεριμνά για την παροχή δωρεάν δημόσιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλα τα στάδια και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το συγκεκριμένο θέμα, ζητούμε τη στελέχωση του ΚΕΔΔΥ Καβάλας το συντομότερο δυνατόν.
Για το Δ.Σ
Χαραλαμπίδου Χ. Παρασκευή 
k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου