Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Θα συλλαμβάνεται όποιος εμποδίσει πρόσβαση στα ΑΕΙ

Αρβανιτόπουλος: Θα συλλαμβάνεται όποιος εμποδίσει πρόσβαση στα ΑΕΙΟ νόμος θα τηρηθεί και τον λόγο θα έχει η αστυνομία δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, όπου και διαβεβαίωσε ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν και το εξάμηνο δεν θα χαθεί.
«Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή τους και οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών», δήλωσε ο υπουργός.
«Συνεπώς λοιπόν οι καθηγητές και οι φοιτητές θα πάνε τη Δευτέρα στα μαθήματά τους κι αν παρεμποδιστεί η είσοδος από τον οποιονδήποτε θα αναλάβει η Αστυνομία. Αυτή τη στιγμή, βάσει του νόμου, αν συμβαίνουν παραβατικές πράξεις ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να συμβεί τίποτε άλλο από αυτό που συμβαίνει σε όλη την επικράτεια, δηλαδή τήρηση
του νόμου» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αλλά όχι καταπατώντας τα δικαιώματα κάποιων άλλων» είπε.

Στην ερώτηση μάλιστα που δέχτηκε για το αν όποιος παρεμποδίσει την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας θα συλλαμβάνεται ο υπουργός Παιδείας ήταν κατηγορηματικός απαντώντας: «Βεβαίως». «Θα σωθεί το εξάμηνο, γιατί ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10 - 15 Οκτωβρίου. Άρα έχουν χαθεί 3 -4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν. Θα γίνει από την Πολιτεία και τα Πανεπιστήμια ό,τι πρέπει για να μη χαθεί το εξάμηνο. Όλο αυτόν τον καιρό, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σύνθετη. Είχαμε  αποχές μελών ΔΕΠ, είχαμε και καταλήψεις από τους φοιτητές. Τώρα το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει» ανέφερε ακόμη στην συνέντευξη του ο υπουργός.
Για το θέμα της επιστράτευσης ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι «ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται καμία επιστράτευση. Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικότητα, η οποία έχει πάρει πλέον το δρόμο της. Δηλαδή, εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των πανεπιστημίων».
Η ΕΡΤ και το Πολυτεχνείο«Να μην κλείσει η κυβέρνηση το Πολυτεχνείο» ζήτησε σε μια σημερινή της δήλωση η αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κυρία Τόνια Μοροπούλου, από το κτίριο της οδού Πατησίων. H αντιπρύτανης του Ιδρύματος κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της διαθεσιμότητας, καθώς είπε ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το Ίδρυμα χωρίς τους διοικητικούς του υπαλλήλους.  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί σήμερα με την εκδήλωση «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» 40 χρόνια μετά.Ωστόσο η κυρία Μοροπούλου ρωτήθηκε σήμερα και για τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες σχετικά με το αν θα εκπέμψει η όχι η παλιά ΕΡΤ από το χώρο του Πολυτεχνείου. Όπως είπε, ο καθένας μπορεί εάν το θέλει να εκπέμψει από το Πολυτεχνείο αρκεί να μην χρησιμοποιήσει το Δίκτυο του Ιδρύματος. Πάντως για το ίδιο θέμα και τον χειρισμό του, ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Σίμος Σιμόπουλος παρέπεμψε στην επιτροπή εορτασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου