Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

B ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συγκεντρωση διαμαρτυριας στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ZEDA - 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 13.11.13




Β΄  Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                   
Πρ. Κορομηλά 51     ΤΚ 54622                                                                             Θεσσαλονίκη, 10/11/2013              
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                                                                     Αρ. Πρ.:  606δ./Φ5                                                                  
Τηλ & Fax: 0030-2310-221855                                                                                     
e-mail : b.elme.thess@gmail.com                                              
                                                                                                         
                                                                                                                Προς:    Σχολεία  Β΄ ΕΛΜΕ-Θ
                                                                                Κοιν:     ΟΛΜΕ, ΜΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
                                       Όλοι την Τετάρτη 13/11/2013, στις 08.00 π.μ.
στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ-Θ & ΕΛΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,  ΚΤΗΡΙΟ ZEDA

   3ωρη στάση εργασίας από 8 π.μ. έως 11 π.μ.
           
Το Υπουργείο Παιδείας, μετά την ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, αξιοποιώντας και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προχωρά στην υλοποίηση της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών.
            Πρώτο μέτρο υλοποίησης της αξιολόγησης, τα σεμινάρια για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου των στελεχών της εκπαίδευσης που γίνονται σε όλες τις περιφερειακές Δ/νσεις  εκπαίδευσης.
Όπως είναι γνωστό, ο κλάδος με τις Γ. Σ. και τα συνέδριά  έχει αποφασίσει ότι:
·         Η προώθηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας συνδέεται άμεσα
με τη γενικότερη αξιολόγηση προσώπων και υπηρεσιών του δημοσίου με στόχο τόσο τον περιορισμό-διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, όσο και τις απολύσεις προσωπικού, στην προοπτική της μείωσης της συνολικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 εργαζομένους μέχρι το 2015. Είναι μέρος της προσπάθειας αντιδραστικής μεταρρύθμισης του κράτους συνολικά, ώστε να υπηρετεί πιο αποφασιστικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, να ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για τους  επιχειρηματίες καθώς και της δημιουργίας ενός δημόσιου τομέα που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μάνατζερ και ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση αποτελεί τον κεντρικό μηχανισμό για την εγκατάλειψη και αποψίλωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, την κατάργηση της μονιμότητας των εκπαιδευτικών, την κατασυκοφάντησή τους με τη χρέωση τους όλων των ευθυνών της βάρβαρης κοινωνικής πραγματικότητας, τη χειραγώγηση, την υποταγή, τη διασπορά του φόβου και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και την προοπτική των μαζικών απολύσεων. Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την αναγκαία  παιδαγωγική επιστημονική υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού που απαξιώνεται πλήρως.
  • Δε θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα που συντελείται στην δημόσια εκπαίδευση με την εφαρμογή της . Λέμε συνολικά ένα ξεκάθαρο «όχι στην αξιολόγηση», γιατί αποτελεί κρίσιμο εργαλείο :
ü  για την υπηρεσιακή και μισθολογική μας καθήλωση (ν. 4024/2011-νέο μισθολόγιο)
ü  για  την προώθηση των απολύσεων στην εκπαίδευση
ü  για την λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιβάλλουν ΟΟΣΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, κεφάλαιο και κυβέρνηση.
ü  Για την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς.
ü  για την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Τα μέτρα αυτά, όπου εφαρμόστηκαν (Αγγλία, ΗΠΑ), οδήγησαν σε σχολεία πολλών ταχυτήτων, καθόρισαν  τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, οδήγησαν σε κλείσιμο σχολείων σε φτωχές λαϊκές περιοχές.



Με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ θα πάρουμε όλα  τα μέτρα για να  ακυρώσουμε στην πράξη την υλοποίηση της αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών.
Στο πλαίσιο αυτό:
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ  καλούν τους συναδέλφους σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων και των Διευθυντών Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση, την Τετάρτη 13/11/2013, στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

Για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων,
κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 08.00 - 11.00 π.μ.
      
Καλούμε ΑΜΕΣΑ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κηρύξει
τρίωρη στάση την ίδια ώρα
για όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

       Ο στόχος της παρέμβασής μας είναι να ενημερώσουμε τους σχολικούς συμβούλους για το ρόλο και το μηχανισμό της αξιολόγησης και να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια.
       Καλούμε όλους τους συναδέλφους με βάση τις αποφάσεις του κλάδου 
 -   να απέχουν από διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση
 - να στηρίξουν μαζικά και οργανωμένα τις αγωνιστικές δράσεις των ΕΛΜΕ-Θ ενάντια στην αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων
       Να αντισταθούμε συλλογικά για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης –ΕΕ –ΔΝΤ



Για το ΔΣ της Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΟΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΝΑ)  ΜΗΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου