Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Από πότε πρέπει μια συνέντευξη να «στήνεται» κύριε Τσίπρα;


Alexis TsiprasΑν και δεν είναι η πρώτη φορά που θα μας… κρεμάσουν στα μανταλάκια τα ξένα μέσα ενημέρωσης, αυτή τη φορά έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πρόκειται για μια συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που δεν έγινε ποτέ.
Ο λόγος για τη συνέντευξη στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» που κόπηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή εξοργίστηκε από τον δημοσιογράφο Μίκαελ Μάρτινς για τις ερωτήσεις που του έκανε.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, μάλιστα, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «στημένη» υπόθεση που μπορεί να έχει βάλει το δαχτυλάκι της… η Νέα Δημοκρατία. Όπως λέει κι ο λαός «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» γι’ αυτό και ο Τσίπρας εξοργίστηκε όταν ο δημοσιογράφος του θύμιζε κάποιες από τις ατάκες που έχει πει σε διάφορες προεκλογικές του ομιλίες. «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγκελα Μέρκελ». Το είπατε αυτό; Ρώτησε ο Γερμανός,
σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος για το επεισόδιο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν θυμάται» αν το είπε για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, σημειώνει στην επιστολή του, διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας». «Αν ο κ. Τσίπρας ερχόμενος αντιμέτωπος με τα δικά του λόγια με χαρακτηρίζει ”ανήθικο” τότε αυτό λέει περισσότερα για εκείνον παρά για εμένα», καταλήγει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Ο Μάνινγκ, που λέει ότι θα απαντήσει καταλλήλως στην έκδοση της Κυριακής, υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας του είπε με πολλά νεύρα ότι η συνέντευξη «θα γίνει σε μια άλλη ζωή». Σύμφωνα με την… γερμανική πλευρά έγιναν τα εξής:
- Σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου, ο Γερμανός υπαινίσσεται παρέμβαση από την Κουμουνδούρου στο ρεπορτάζ και τις πηγές του κι επιστρέφει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον επιθετικό προσδιορισμό του «ανήθικου».
- Ο Γερμανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως η υπεύθυνη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνέντευξη επικοινώνησε με δημοσιογράφους από την «Καθημερινή» και τον ίδιο και ρωτούσε εάν είχε συναντήσει τον Αλέξη Παπαχελά και οποιονδήποτε δημοσιογράφο της ελληνικής εφημερίδας προκειμένου να προετοιμάσει τις ερωτήσεις του για τη συνέντευξη και αναρωτιέται αν κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό για την υπεύθυνη Τύπου του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
- Όλες οι ερωτήσεις που απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει στην επιστολή του, βασίζονταν σε δημοσιεύματα της «Αυγής» και ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όχι σε φήμες και δηλώσεις τρίτων, όπως τον κατηγόρησε η Κουμουνδούρου.
- Ισχυρίζεται πως η επίμαχη ερώτηση που εξόργισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντάς τον να διακόψει την συνέντευξη αφορούσε δήλωση του από την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012
Φυσικά, μέσω της Αυγής, γίνεται λόγος για προκλητική στάση του δημοσιογράφου, για ανηθικότητα και για στημένη συνέντευξη που έγινε κατόπιν συνεννόησης, προφανώς με κάποιους «κακούς» που θα ήθελαν να εκθέσουν τον Τσίπρα.
Πολλά νεύρα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι δεν μπορεί να τον πείραξε η συγκεκριμένη ερώτηση. Έχει πει πολύ χειρότερα για την κυβέρνηση, και ο ίδιος και βασικά του στελέχη. Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει αν ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε αν κάποιος είπε «ραντεβού στα γουναράδικα» ή «θα γίνει της Λιβύης» και άλλα όμορφα που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς; Ας προσέχει λοιπόν ο κ. Τσίπρας με πιο τρόπο προσπαθεί να ανέλθει στην εξουσία. Ανηθικότητα είναι όταν προσβάλλεις έναν ολόκληρο λαό βρίζοντας από το πρωί ως το βράδυ τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για πραξικοπήματα, χούντες και άλλα όμορφα.
Και στο κάτω – κάτω από πότε πρέπει μια συνέντευξη να «στήνεται» πρώτα από το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου; Έπρεπε να τους τη στείλουν με έτοιμες απαντήσεις από τον Σκουρλέτη για να είναι ευχαριστημένοι όλοι;
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου