Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αθανασίου: Η επίθεση στη Λάρισα, επίθεση κατά της Δημοκρατίας

4E9662760E463EB74945D3EB10E1E52C-4«Η εγκληματική επίθεση σε βάρος της Εισαγγελέως είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών και ως τέτοια καταδικάζεται από το σύνολο της κοινωνίας». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολίασε την βομβιστική επίθεση στην πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά 93, η οποία είχε στόχο το αυτοκίνητο της Εισαγγελέως Λάρισας, Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε χειριστεί υποθέσεις απόδρασης κρατουμένων, αλλά και μια από τις υποθέσεις του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.
Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ από τη σφοδρή έκρηξη
ισοπεδώθηκαν δεκάδες σπίτια και καταστήματα στη γύρω περιοχή.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την συμπαράσταση του στην ίδια και την οικογένειά της, σημειώνοντας: «εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση της Κυβέρνησης στην ίδια και την οικογένειά της, καθώς και στους πολίτες που διέτρεξαν κίνδυνο από την έκρηξη. Επαναλαμβάνω την πεποίθησή μου ότι οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες. Θα συνεχίσουν δε να ασκούν τα καθήκοντά τους με υπευθυνότητα και παρρησία, υποκείμενοι αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή τους».
Τέλος, υποστήριξε πως η Πολιτεία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για «την ασφαλή φύλαξη των Δικαστικών Καταστημάτων και την προστασία των λειτουργών της Δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου