Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ακόμα ένα εσωκομματικό «στραπάτσο» για τον Τσίπρα

lafazanis_tsiprasΟι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ του «πάνε» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Και στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της Πολιτικής Γραμματείας του ενιαίου κόμματος, την τελευταία πράξη για την ολοκλήρωση της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να καταγάγει μια επιτυχία.
Στην παράταξη του μέσα στο κόμμα, την «Αριστερή Πλατφόρμα» αναφέρονται πλέον το ένα τρίτο των μελών του οργάνου, συνολικά δηλαδή 7 μέλη.
Από το πάλαι ποτέ «Αριστερό Ρευμα» του ΣΥΝ προέρχονται έξι από τους επτά, δηλαδή οι Γιώργος Γαβρίλης, Κώστας Ήσυχος, Αλέκος Καλύβης, Τάσος Κανταράς, Στάθης Λεουτσάκος και το
ανερχόμενο αστέρι της τάσης, η Σόφη Παπαδογιάννη.
Η έβδομη θέση πάει στον Αντώνη Νταβανέλλο της ΔΕΑ, ναι αυτόν που είπε κατάμουτρα στον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο ότι η συνιστώσα του δεν πρόκειται να διαλυθεί και του συνέστησε να ψάξει να βρει στο περιβάλλον του για Golden Boys και Girls.
Αν μη τι άλλο η παρουσία του στο κορυφαίο όργανο αποτελεί μια ένδειξη, ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν έχει σκοπό να πάει ήπια τον Τσίπρα, από Σεπτέμβρη, όταν γυρίσουν από τα μπάνια.
Από την πανελλαδική συνδιάσκεψη του Δεκέμβρη ως τώρα, ο Λαφαζάνης κερδίζει συνεχώς έδαφος στο κόμμα. Όταν εμφανίστηκε η «Αριστερή Πλατφόρμα» ως μετεξέλιξη του «Αριστερού Ρεύματος» στην ψηφοφορία για την Κ.Ε. το Δεκέμβριο, κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα πάρει πάνω από 20%, πήρε όμως 25%. Η ηγεσία ευελπιστούσε ότι ο Λαφαζάνης δεν θα καταφέρει να κρατήσει αυτό το ποσοστό στο συνέδριο.
Εκείνος το ανέβασε στο 30%. Τώρα ελέγχει ακριβώς το 1/3 της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή το 33,3%. Από το 40% και το απόλυτο βέτο στις αποφάσεις του κ. Τσίπρα τον χωρίζουν μόλις 7 ποσοστιαίες μονάδες.
Ας πρόσεχε ο Τσίπρας. Με μέτρο 10 για την εκλογή ενός μέλους στην ΠΓ στην Πλατφόρμα αντιστοιχούσαν ακριβώς 6 έδρες, οι 14 θα πήγαιναν στην πλειοψηφία, αν 6 σύντροφοι δεν προτιμούσαν να πάνε για μπάνιο. Η πλειοψηφία,  στην οποία βασίζεται ο κ. Τσίπρα απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι απολύτως αξιόπιστη.
Το μόνο που κατάφερε ο αρχηγός ήταν να βγάλει τον Αλέξη Μητρόπουλο στο όργανο, που δεν είχε τις απαραίτητες δέκα ψήφους στην Κ.Ε και βασιζόταν στην βοήθεια των προεδρικών. Πάλι καλά δηλαδή…
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου