Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

"Έχετε αντιπασοκικό μένος"...

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά της Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Ρήγας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής.

Μιλώντας στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφορικά με την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο κ. Ρήγας είπε ότι "κανείς μας δεν αισθάνεται άνετα όταν αξιολογεί κρίνει και τελικά ζητά την άσκηση ποινικής διώξης σε βάρος πρώην συναδέλφου. Την ίδια δυσκολία είχα κι εγώ".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκε ελάχιστα στην υπόθεση στην ομιλία της, προσπαθώντας να απαξιώσει το σύνολο των συναδέλφων που συμμετείχαν στην επιτροπή και αποδίδοντας στον καθένα πρόθεση να συγκαλύψει την αλήθεια, να κουκουλώσει
τα πραγματικά περιστατικά. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου όλοι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ είναι "ένοχοι και θα πρέπει ο καθένας από εμάς να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί προσπαθήσαμε να αποκρύψουμε και να συγκαλύψουμε την αλήθεια".

Ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε την πορισματική γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ ως ένα "σενάριο που προυήρχε της επιτροπής". "Είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, είχε βγάλει τα συμπεράσματά του, είχε καταστήσει ενόχους τους πολιτικούς τους αντιπάλους και η πορισμάτική του γνώμη ήρθε να πατήσει σε αυτό το σενάριο", τόνισε.

Έκανε λόγο για εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με παθολογικά χαρακτηριστικά και "αντιπασοκικό μένος που έρχεται από παλιά και κληροδοτείται".

"Προσπαθήσατε το '89 να σύρετε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο με συκοφαντίες.Οι νέες γενιές έχουν πάλι στόχο να συκοφαντήσουν το ΠΑΣΟΚ.Έρχεστε με το ίδιο αντιπασοκικό μένος να καθυβρίσετε συνολικά το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και να καταστήστε ενόχους όσους ανήκουν στο χώρο και κυρίως την ηγεσία του", είπε ο κ. Ρήγας, προκαλώντας την αντίδραση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

"Εσείς βρήκατε τον δρόμο σας..", του απάντησε ο κ. Ρήγας.

"Η πρώτη ερώτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου σε μάρτυρα ήταν αν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τους ενδιέφερε να διασύρουν το ΠΑΣΟΚ και να εξοντωθεί η ηγεσία του κινήματος", πρόσθεσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου