Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Οι “γουναράδες” του κυρίου Τσίπρα


Επειδή στην Ελλάδα έχουμε κοντή μνήμη και γρήγορα προσπερνάμε όσα συμβαίνουν και πρόσωπα που προκαλούν, να σας θυμίσουμε ποιος είναι ο «γουναράς» του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος μπήκε από το παράθυρο στη Βουλή καθώς έθεσε υποψηφιότητα μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και χωρίς ο ίδιος να το περιμένει βρέθηκε στα έδρανα.
Ο εν λόγω κύριος, δημόσιος υπάλληλος στον ΟΤΕ από το 2006, όπως αναφέρει το βιογραφικό του, πήρε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του ανήκουν όταν μετά το σπάσιμο της κατάληψης της βίλας Αμαλίας είχε πει: «Η βίλα Αμαλίας και η βίλα Mαρία Κάλλας δεν είναι εγκαταλελειμμένα κτίρια. Είναι ζωντανοί χώροι και πολιτιστικά κέντρα». Αναφερόμενος δε, στον κ. Δένδια είπε ότι αυτά τον πειράζουν, «καθώς εμφανίζεται με φασίζουσα συμπεριφορά». «Σας ενοχλεί γιατί είναι δομές αλληλεγγύης και θα σας πάρει και θα σας σηκώσει» συμπλήρωσε. Και συνέχισε: «Οι χώροι αυτοί (όπως βίλα Αμαλία), που έχουν εγκαταλειφθεί,
συνδέονται και με άλλα πράγματα, επίκαιρα στην κοινωνία μας, δράσεις όπως το εμπόριο χωρίς μεσάζοντες ή το ανταλλακτικό εμπόριο. Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης».
Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για κτίρια που ήταν γεμάτα από έτοιμες μολότοφ, κοντάρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Όμως, ο κ. Διαμαντόπουλος δεν έμεινε εκεί. Λίγες μόνο ώρες μετά τη βόμβα στο Mall, όπου είχαν κινδυνεύσει άνθρωποι, ενώ υπήρχαν και τραυματίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το εμπορικό κέντρο είναι αυθαίρετο του Λάτση οπότε… και οι τρομοκράτες μπορούν να βάζουν και καμιά βομβίτσα.
Σε μια συνέντευξή του είχε αυτοπροσδιοριστεί αναρχικός λέγοντας: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης» ενώ σχετικά με τα όσα έγιναν το 2008, στην περίοδο εκτεταμένων επεισοδίων με εμπρησμούς, είπε ότι δεν “βλέπει κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει”.
Σε τηλεοπτική προεκλογική συνέντευξη είχε επιτεθεί στην υποψήφια της ΝΔ της Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία τόλμησε να τον διακόψει λέγοντάς της: «Κυρία μου είστε πολύ νέα για να έχετε ακράτεια…».
Κι αργότερα αποκάλεσε τον Γρηγόρη Ψαριανό «ξεφτίλα»: «Δεν κοιτάς τα χάλια σου ρε ξεφτίλα», του είπε.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι τεχνικός Τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας. Γεννήθηκε στο Βοτάνι Καστοριάς το 1980. Εργάστηκε στην εταιρεία IOVEL για την ERICSSON HELLAS με εξειδίκευση στην εγκατάσταση ψηφιακών κέντρων. Από το 2006 εργάζεται στον ΟΤΕ. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Βοτανίου, αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Καστοριάς, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς αλλά και του Συνδέσμου φίλων του Άρη Καστοριάς.
Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ήταν ένας από τους πέντε Έλληνες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο Estelle το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και συνελήφθησαν από Ισραηλινές δυνάμεις. Ο ίδιος τότε δήλωσε πως «πλέουμε προς τη λωρίδα της Γάζας για να σπάσουμε το εμπάργκο του Ισραήλ και για να στηρίξουμε τους αγώνες των λαών στην Ευρώπη και στον κόσμο».
Τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Διαμαντόπουλος συμμετείχε με άλλους βουλευτές του κόμματος στην «παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα». Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος σε δηλώσεις του κατήγγειλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν το ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αυτός είναι λοιπόν ο «γουναράς» που απειλεί με σφαγή των αντιπάλων του φέρνοντας τον Εμφύλιο στη Βουλή. Ας τον καμαρώσει ο κ. Τσίπρας και να τον βάλει και στο πάνθεον των συντρόφων του με τις προκλητικές δηλώσεις τους. Όπως του Ζίζεκ που θα μας στείλει στα γκουλάγκ ή την Σακοράφα. Όλοι άξιοι.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου