Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ο Σαμαράς στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει στις 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς για να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο θέματα διμερούς συνεργασίας αλλά και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Η επίσκεψη ανακοινώθηκε ταυτόχρονα – ως είθισται – από τις δύο πλευρές.

Ο Λευκός Οίκος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως η επίσκεψη θα τονίσει τη δυναμική των σχέσεων των δύο χωρών που έχουν κοινά συμφέροντα και είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρεται η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ στις ελληνικές προσπάθειες για μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και προώθηση της επιστροφής στην ευημερία.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συζητήσει με την Έλληνα πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα κοινών ενδιαφερόντων και προκλήσεων, όπως η διμερής αμυντική συνεργασία, η συνεργασία στο εμπόριο και τις επενδύσεις, η περιφερειακή συνεργασία, οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης θα συζητηθεί το Κυπριακό και οι προοπτικές εξεύρεσης λύσης και οι εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου