Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας σε παροξυσμό

Έχει πει πολλά τις τελευταίες ημέρες ο… πατέρας του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει ώρες – ώρες με στρατιωτάκι βγαλμένο από κάποιο εργοστάσιο του Μάο. Ίδιος με όλους εκείνους τους δήθεν επαναστάτες που μόλις γίνουν εξουσία θα «σφάξουν» (μεταφορικά) τον κόσμο.
Από τα πολλά που έχει πει αντιπαρερχόμαστε τις εκφράσεις τύπου… πολιτικά φρικιά. Άλλωστε, στην Αμερική με την καλή έννοια το freak μπορεί να σημαίνει και το θαύμα της φύσης. Ωστόσο, από τις συνεντεύξεις που έχει δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην «Αυγή» (τεράστια επιτυχία της εφημερίδας) και σ’ ένα πολιτικό περιοδικό της Αριστεράς μας μένουν δύο – τρία πράγματα που πρέπει να αναλυθούν.
1. Ο κ. Τσίπρας εξαπολύει επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, καθώς -όπως λέει- «δεν έριξε απλώς
το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά κατεδάφισε το σήμα της δημοκρατίας». Για να έχουμε καλό ερώτημα. Ήταν η ΕΡΤ η όαση της δημοκρατίας τόσα χρόνια; Δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια είναι τα ξεπουλημένα στους επιχειρηματίες μέσα και ευτυχώς που υπήρχε η δημόσια τηλεόραση, η ανεξάρτητη, αμερόληπτη, δημοκρατική. Ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του δεν κατηγορούσαν την ΕΡΤ ότι είναι όργανο των μεγάλων κομμάτων; Ασχέτως αν κάποιοι θύλακες μέσα στο Ραδιομέγαρο τον εκθείασαν και τον προέβαλαν ως τον επόμενο σωτήρα της Ελλάδας. Πώς είναι δυνατόν να έχουν μούτρα και να μιλάνε για δημοκρατικό σήμα οι ίδιοι που όταν ήταν στον αέρα έβριζαν την ΕΡΤ επειδή δήθεν δεν ήταν δημοκρατική; Η ψυχιατρική σηκώνει τα χέρια της ψηλά.
2.  Λέει ο κ. Τσίπρας ότι μόλις γίνουν κυβέρνηση θα επαναφέρουν σταδιακά τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και το επίδομα ανεργίας στα 460 ευρώ ενώ θα στηρίξουν τους χαμηλόμισθούς. Αν θυμόμαστε καλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που έλεγε ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και τα μέτρα που το ακολουθούν; Δεν έλεγε ότι θα το κάνει μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο, επομένως οι Έλληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναφάνε με χρυσά κουτάλια; Γιατί ξαφνικά η αποκατάσταση θα γίνει… σταδιακά; Τι μεσολάβησε; Μήπως επικρατούν πιο λογικές απόψεις; Μήπως καταλαβαίνουν ότι λεφτά… δεν υπάρχουν και δεν υπάρχει και η μηχανή που κόβει χαρτονομίσματα; Από την άλλη, ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον Λαφαζάνη αν συμφωνεί με το σταδιακά;
3. Ο κ. Τσίπρας ζητά καθαρές λύσεις και εκλογές τώρα λέγοντας ότι «αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας». Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνει ότι «σφιχταγκαλιάζονται για να κρατηθούν στην σάπια καρέκλα της εξουσίας», και υποστηρίζει: «οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες». Μα αν είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του γιατί δεν έκανε πρόταση μομφής; Μήπως φοβόταν ότι θα πάθει μεγάλο πατατράκ; Από την άλλη, δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις που  δείχνουν να μη μπορεί να στηρίξει μια πρόταση εξουσίας; Είναι τα ίδια γκάλοπ που ανέβασαν τον ίδιο δημοσκοπικά. Μήπως, λοιπόν, επειδή βλέπει τα γκάλοπ ξέρει κατά βάθος ότι δε μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα; Και απλά θυμίζει καμιά φορά το ανέκδοτο με το λαγό που βρίζει ασταμάτητα το λιοντάρι κι όταν αυτό εμφανίζεται ο λαγός του λέει: «Ε, λέμε και καμιά … να περάσει η ώρα.
4. Μαθαίνουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο κακός χαμός για το κοινό άρθρο του Γκαλμπρέιθ και του Βαρουφάκη οι οποίοι έλεγαν ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία δε θα συγκρουστεί με τις ΗΠΑ και τα συμφέροντά τους, δε θα φύγει από το ΝΑΤΟ και δε θα διώξει τις βάσεις. Κάποια στελέχη παρέπεμπαν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνιζαν ότι εκεί γράφει πως θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ και θα… κηρύξουμε την ανεξαρτησία της χώρας από την αμερικανική δυναστεία, όπως δηλαδή ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981. Ο σύντροφος Τσίπρας τι λέει γι’ αυτό; Θα κηρύξουμε νέο ανένδοτο κατά των Αμερικανών ή θα κάνουμε την πάπια;
Γενικώς ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε διαρκές παροξυσμό, κάτι σαν καλοκαιρινό μεθύσι. Κάποιος να τους μαζέψει γιατί εκτίθενται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου