Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Την πάτησε ο Αλέξης...

Την πάτησε ο Αλέξης... Μια νέα «κομματική γεωγραφία» αποτύπωσε το σώμα των συνέδρων του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι κάλπες που στήθηκαν για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έκρυβαν εκπλήξεις, όπως την υποχώρηση της πλειοψηφίας και την άνοδο των δυνάμεων της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι κάλπες ανέδειξαν ακόμη πλήρη κυριαρχία των στελεχών που προέρχονται από τον Συνασπισμό, σημαντική υποχώρηση στελεχών που προέρχονται από τον λεγόμενο πασοκογενή χώρο -μόλις τρία στελέχη εκλέχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή- αλλά και «πρωτιές» των τριών οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο σε ψήφους τον
Γιάννη Δραγασάκη.

Ποσοστό που πλησίασε το 68% των ψήφων (135 έδρες) συγκέντρωσε το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» της πλειοψηφίας στην ψηφοφορία που διεξήχθη για την Κεντρική Επιτροπή του ενιαίου πλέον ΣΥΡΙΖΑ. Το ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Πλατφόρμας» συγκέντρωσε ποσοστό 30,15% (60 έδρες), ενώ εκπροσώπους ανέδειξαν τρία ακόμη ψηφοδέλτια, τα οποία λόγω του εκλογικού μέτρου ανέδειξαν πέντε μέλη στην Κεντρική Επιτροπή.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μάλλον ξάφνιασε δυσάρεστα τα στελέχη που ανήκουν στην πλειοψηφία του κόμματος, ενώ απέφυγαν επιμελώς να προβούν σε σχολιασμό του εκλογικού αποτελέσματος. Αντίθετα το ρεύμα Λαφαζάνη πανηγύρισε, καθώς εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας θετικό το αποτέλεσμα γιατί «επιβεβαιώνει τη μεγάλη και ανοδική απήχηση που συναντούν οι θέσεις και οι εναλλακτικές προτάσεις της όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον κόσμο της Αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου