Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

4750 υπαλλήλους υπουργείων και 3500 στην δημοτική αστυνομία περιλαμβάνει η διαθεσιμότητα

assets_LARGE_t_420_53911777Συνολικά 8.250 δημοσίους υπαλλήλους θα περιλαμβάνει η επόμενη φάση της διαθεσιμότητας, τον Σεπτέμβριο, όπου θα υπαχθούν εκτός από τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς και 4.750 υπάλληλοι από όλα τα υπουργεία. Μάλιστα, η κυβέρνηση για να αποφύγει προβλήματα της τελευταίας στιγμής, όπως την εμπλοκή με τα στοιχεία του Ιουλίου, θα συγκεντρώσει στοιχεία για 1.000 με 1.500 υπαλλήλους έτσι ώστε να υπάρχει ένα “μαξιλάρι” ασφαλείας και να καλυφθούν τυχόν εξαιρέσεις.
Στη σύσκεψη που έγινε χθες στο μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα ότι ο σχεδιασμός πρέπει να προχωρήσει άμεσα και να υλοποιηθεί με ακρίβεια, τονίζοντας ότι “η τρόικα είναι απολύτως ανελαστική”.
Στη βάση των εντολών που δόθηκαν, οι γενικοί γραμματείς όλων των υπουργείων πρέπει να στείλουν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα από κάθε υπουργείο και για τη διαδικασία
που θα ακολουθηθεί.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ορίστηκε:
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα στείλει σε άμεσο χρόνο στους γενικούς γραμματείς τους αριθμούς που αναλογούν σε κάθε υπουργείο για τις θέσεις υπαλλήλων που θα περάσουν στη διαθεσιμότητα
Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι θέσεις αυτές θα πρέπει να αποκτήσουν… ονοματεπώνυμο
Μέχρι 23 Αυγούστου θα πρέπει οι θέσεις αυτές να καταργηθούν
Μέχρι 16 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι υπάλληλοι να έχουν περάσει σε κινητικότητα, ώστε
Στις 22 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση να είναι σε θέση να δώσει στην τρόικα τον κατάλογο με 12.500 συνολικά ονόματα.
Το πρωί, οι εκπαιδευτικοί έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που το προεδρείο της ΟΛΜΕ είχε συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον υπουργό να δεσμευτεί ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, ενώ τον προειδοποίησε ότι τον Σεπτέμβριο δεν θ’ ανοίξουν τα σχολεία.
Στο μεταξύ, σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία εφεξής επιτρέπεται να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων με Προεδρικά Διατάγματα. Στην ουσία, η τροπολογία αυτή καθιερώνει τα Π.Δ. ως πάγια πρακτική για την οργάνωση και λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής.
Η διαδικασία της έκδοσης των Π.Δ., ωστόσο, προϋποθέτει ότι γνωμοδοτεί προηγούμενως το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των προβλεπομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου