Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Spiegel: “Αντίο, Ακρόπολη!”

Δεκασέλιδο αφιέρωμα με τίτλο “Αντίο, Ακρόπολη!” και θέμα τη νέα όξυνση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, δημοσιεύεται στο...
γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο.
Στο εξώφυλλο του τεύχους απεικονίζεται διαλυμένη σε ερείπια η Ακρόπολη και δύο κίονες, πάνω στους οποίους έχει προσκρούσει και θρυμματιστεί το ευρώ.
Ο τίτλος είναι: «Akropolis adieu! Γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τώρα το ευρώ», ενώ στο εσωτερικό επισημαίνεται: «Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα, καθώς η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ειδική ενότητα, στην οποία οι συντάκτες του περιοδικού τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας, λόγω του αποτελέσματος των εκλογών.
Επισημαίνεται, με αναδρομή στα τεύχη και την επιμέρους θεματολογία του περιοδικού για την ελληνική κρίση, ότι το περιοδικό τηρούσε μάλλον φιλική προς την Ελλάδα στάση από την αρχή της κρίσης, ενώ, παρ’ όλο τον σκεπτικισμό, μέχρι τώρα οι συντάκτες συνηγορούσαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Από τις βουλευτικές εκλογές ωστόσο άλλαξαν τη στάση τους. “Η πλειοψηφία των Ελλήνων απέρριψε αποφασιστικά την απαιτούμενη από την ΕΕ πολιτική λιτότητας – και η κατάσταση μοιάζει εντελώς αδιέξοδη”, τονίζεται.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου