Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Oι αλήθειες του Σαμαρά



Ο Αντώνης Σαμαράς αυτοτραυματίζεται σήμερα ενσυνείδητα για να σωθεί η χώρα μας, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι τραυματίζουν την Ελλάδα καιροσκοπώντας σε βάρος της. (Τσίπρας- Καμμένος και οι συνοδοιπόροι τους).
Έγκαιρα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας προειδοποίησε τον Ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ακυβερνησία και ζήτησε καθαρή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, που
θα σήκωνε όλο το βάρος για να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ.Δυστυχώς οι σειρήνες του λαϊκισμού αποδείχτηκαν πιο ισχυρές από την αλήθεια που ο ίδιος εξέφραζε.
Όμως και πολύ νωρίτερα όλα όσα είχε πει βγήκαν αληθινά.
Ήταν αντίθετος με το μνημόνιο και δεν θα οδηγούμαστε σε αυτό αν ο Παπανδρέου έγκαιρα δανείζονταν χρήματα, όταν τα επιτόκια ήταν χαμηλά και δεν τα ανέβαζε ο ίδιος, κατηγορώντας την πατρίδα του.
Μετά μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση, όταν κάποιοι άλλοι κορόϊδευαν,ενώ σήμερα φαίνεται σαν την πιο ρεαλιστική πρόταση, αφού δεν είναι δυνατόν να σκίσουμε τα χαρτιά που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ και να αρχίσουμε από μηδενική βάση.
Ωστόσο σήμερα οι ίδιοι εξακολουθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα να λένε ψέματα και να παίζουν με την Ευρωπαϊκή μας πορεία.
Έτσι αυτοί μοιάζουν με τρελό φορτηγό που χωρίς φώτα κατευθύνεται προς τον γκρεμό, συμπαρασύροντας και την Ελλάδα.
Παράλληλα είχε τονίσει ότι αν ανεβούν τα ακραία κόμματα στις εκλογές ότι γι αυτό θα έχει ευθύνες και η Ευρώπη με την σκληρή πολιτική της.Και σε αυτό το σημείο έπεσε μέσα.
Έτσι σήμερα μιλώντας ρεαλιστικά τονίζει ξανά τη δική του πρόταση και την οποία την παραδέχονται οι περισσότεροι ότι κι η Ευρώπη πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της.
Επί πλέον αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη που γι αυτήν μιλάει σήμερα όλη η Ευρώπη.
Τώρα μιλάει για πανστρατιά της Κεντροδεξιάς Παράταξης για να αναλάβει τις τύχες της χώρας σ αυτή τη δύσκολη στιγμή.Ωστόσο κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν τους δύσκολους.
Για παράδειγμα ο Μάνος ,ενώ προεκλογικά συνεργάστηκε με το Βαλιανάτο και το κίνημα των ομοφυλόφυλων και παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ, τώρα κλωτσάει το κόμμα που τον ανέδειξε και τον έκανε γνωστό παντού.
Όμως στη φουρτούνα όλοι ενώνονται και αφήνουν στην άκρη τα προσωπικά τους , γιατί προέχει η σωτηρία όλων.
Χρειάζεται στο τέλος να επικρατήσει η κοινή λογική, γιατί διαφορετικά θα είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο , όπως έλεγε παλιά ο Καραμανλής, με απρόβλεπτες συνέπειες.
γράφει ο Βασίλης Τέγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου