Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λ. Συγγρού: Η βάση επικροτεί την κεντροδεξιά συστράτευση

«Και όμως, το κεντροδεξιό ευρωπαϊκό μέτωπο έχει απήχηση παρά τις μουρμούρες επί μέρους στελεχών και υποψηφίων βουλευτών που χάνουν εκλόγιμες θέσεις στις λίστες». Αυτή την απάντηση δίνει η Λ. Συγγρού για να διαψεύσει τις πληροφορίες πως η κομματική βάση δεν αντιμετώπισε θετικά τη συστράτευση, εκλαμβάνοντας το «μέτωπο» ως ένα ετερόκλητο σχήμα.

Προς επίρρωση, επικαλούνται κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν από τη «χειραψία» Σαμαρά-Μπακογιάννη και μετά, ώστε να καταγράψουν τις εντυπώσεις (και) από την προσχώρηση των πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ στη ΝΔ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν, η συστράτευση έχει θετική απήχηση στο 80% του κομματικού ακροατηρίου, ενώ «η κοινωνία» κατά 60% τη θεωρεί σημαντική εξέλιξη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης των ερωτηθέντων…

Κατά τις ίδιες πάντα μετρήσεις, η ΝΔ προηγείται κατά 2-2,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ – αν και σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου το ποσοστό δεν αγγίζει ακόμη το 25%.

Πέραν της έκβασης της Συνόδου Κορυφής (από την οποία η ΝΔ περιμένει «κάτι» απτό που θα το εμφανίσει ως εκλογικό όπλο), η Λ. Συγγρού ετοιμάζεται πυρετωδώς για την Εκλογική Εθνική Συνδιάσκεψη που θα γίνει το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Η προσοχή εστιάζεται στην εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά και στην ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς μέσα απ΄ αυτές θα αναδειχθεί – λένε – ο βασικός κορμός της καμπάνιας και θα αναδειχθεί η αξία του μετώπου.

Αντιδράσεις πολιτευτών

Όσο για τις αντιδράσεις στην περιφέρεια; Κατά τους γαλάζιους επιτελείς αυτή η εικόνα προέρχεται από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες όπου θα γίνουν προσθαφαιρέσεις στις λίστες λόγω συστράτευσης: Στην Ηλεία όπου ο Γιώργος Κοντογιάννης (ΔΗΣΥ) εξοστρακίζει από τη δεύτερη θέση τη Διονυσία Αυγερινοπούλου (ΝΔ), στο Ηράκλειο όπου γίνεται το ίδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη (ΔΗΣΥ) εις βάρος του Γιώργου Δεικτάκη (ΝΔ) και στα Χανιά όπου επικεφαλής της λίστας θα μπει ο Χ. Μαρκογιαννάκης (ΔΗΣΥ) αφήνοντας εκτός μάχης τον Κώστα Γύπαρη (ΝΔ).

Αλλαγές στο Επικρατείας

Όσο για το Επικρατείας; Η κ. Μπακογιάννη θα τεθεί μεν επικεφαλής (σ.σ. κατά τη Λ. Συγγρού δεν το «ζήτησε» η ίδια αλλά ήταν απόφαση του κ. Σαμαρά) ενώ παραμένει άγνωστο ποιος από τη ΝΔ θα «θυσιασθεί», δεδομένου ότι για να εκλεγούν τέσσερις βουλευτές πρέπει το εκλογικό ποσοστό να ξεπεράσει το 28%.

Κατά τις πληροφορίες, στη δεύτερη εκλόγιμη θέση θα τεθεί ο (πρώην επικεφαλής) δικαστικός Παναγιώτης Αθανασίου και μένει ανοικτό το πρόσωπο της τρίτης θέσης. Δεν αποκλείεται – λένε – να αλλάξει η σειρά του προηγούμενου ψηφοδελτίου, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη να περνά στην τρίτη θέση και τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, να μετακομίζει στην επισφαλή τέταρτη.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου