Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Επίθεση... αγάπης προς τον ΣΥΡΙΖΑ!



Τις «κωλοτούμπες» άρχισαν πάλι στο ΠΑΣΟΚ, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Επισήμως επιμένουν στον διμέτωπο προεκλογικό αγώνα, πρωτίστως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως κατά της Ν.Δ. Ανεπισήμως όμως με δηλώσεις τους τα στελέχη επιχειρούν τώρα ένα άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ -στην πραγματικότητα, προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους-, ώστε την επομένη των εκλογών να μπορούν εύκολα να αναδιπλωθούν και να συνεργαστούν μαζί του ή έστω να δώσουν ψήφο ανοχής, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση. Το ίδιο προτίθεται να κάνει και με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση, με τη δικαιολογία ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σχηματιστεί σοβαρή κυβέρνηση».

«Ολοι θέλουμε να γίνουν όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε χθες η Αννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ως απολύτως αναγκαία τη συμμαχία του με το Κέντρο για να κυβερνήσει. Δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας, απέκλεισε κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «αν δεν μπορεί να είναι Ν.Δ.
- Καμμένος που αφορούν την Κεντροδεξιά ή ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜ.ΑΡ., που αφορούν την Κεντροαριστερά, τότε θα πρέπει να είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα έχει συγκεκριμένους στόχους και στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν τα δύο πρώτα κόμματα».

Και ενώ η κυρία Διαμαντοπούλου είχε από προχθές διαφοροποιηθεί, στοχεύοντας περισσότερο στη Ν.Δ., αίσθηση προκάλεσε χθες η τοποθέτηση του Κ. Σκανδαλίδη, εκ των στενότερων συνεργατών του Ευ. Βενιζέλου. «Πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε κυβέρνηση» είπε, περιγράφοντας ως «ευκταία λύση» την κυβέρνηση «υπεύθυνης Κεντροαριστεράς», με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. Επιτέθηκε πάντως για τα μάτια του κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «μια εβδομάδα που θα κυβερνούσε τη χώρα θα ήταν η εβδομάδα επιστροφής στη δραχμή», αφού πρόκειται για έναν «τυχοδιωκτικό» αριστερό πόλο, όπως «εκφράζεται ως τώρα» από τον κ. Τσίπρα. Ζήτησε να προσγειωθούν τα κόμματα που έχουν ηγεμονική συμπεριφορά με 19%, 18% ή 15%, ενώ επιτέθηκε και στη Ν.Δ. και στο κεντροδεξιό μέτωπο «αταίριαστων γάμων»...

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βενιζελικός Λ. Γρηγοράκος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσφέρει στον τόπο, όπως μπορούν να προσφέρουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, αρκεί στα πέντε σημεία που συμφωνούμε να πάμε όλοι μαζί να τα διεκδικήσουμε» είπε, σημειώνοντας στην ερώτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών ότι «εμείς κοιτάμε αριστερά», μην κλείνοντας πάντως την πόρτα στη Ν.Δ. Μόνη η Φώφη Γεννηματά απάντησε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρρευση εσόδων, αποδίδοντάς την στους «υπεύθυνους για την ανυπαρξία κυβέρνησης»...

Εν τω μεταξύ, στις συμμαχίες του στην Ευρώπη ποντάρει ο Ευ. Βενιζέλος, που άκουσε χθες τον Χ. Σβόμποντα να δηλώνει έπειτα από συνάντησή τους ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, αν θέλει να αναπροσαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα, πρέπει να περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τον κ. Βενιζέλο «αξιόπιστο συνομιλητή» και δηλώνοντας βέβαια την επιθυμία παραμονής της χώρας στο ευρώ. «Τώρα βρισκόμαστε σε μία θέση που μας επιτρέπει να επαναπροβάλουμε τις ιδέες αυτές για να ανακουφίσουμε τον λαό» είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας τη δυνατότητα να αλλάξουν οι συσχετισμοί με μοχλό τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ. Σήμερα ο κ. Βενιζέλος περιοδεύει σε Κόρινθο, Αργος και Ναύπλιο, ενώ αύριο παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.


Μαριτίνα Ζαφειριάδου





Η «απελπισμένη» Αννούλα ψάχνει διέξοδο για τη Βουλή με θύμα τον Πύρρο


Ο,τι μπορεί κάνει η Αννα Διαμαντοπούλου για να βγει βουλευτής, μην μπορώντας να δεχτεί πώς ο κόσμος την απέρριψε. Μετά την επίθεση στον Κ. Σκανδαλίδη και τη «σύγκρουση κορυφής» μεταξύ τους για την έδρα στην Α΄ Αθηνών, σειρά είχε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Πύρρος Δήμας.

Η κυρία Διαμαντοπούλου φέρεται να διεκδίκησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για τον εαυτό της, εκμεταλλευόμενη την «γκρίνια» πρωτοκλασάτων για τον Πύρρο Δήμα και τις εισηγήσεις για απομάκρυνσή του που δεχόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στόχος της, να εξασφαλίσει την εκλογή της στην επόμενη Βουλή, μια και το ενδεχόμενο αύξησης της δύναμης του ΠΑΣΟΚ κατά δύο μονάδες που θα έδινε δεύτερη έδρα στην Α΄ Αθηνών περιγράφεται περίπου ως «χλωμό». Επισήμως, βεβαίως, η ίδια διαψεύδει οποιαδήποτε τέτοια κίνηση, αναφέροντας στο twitter της ότι δεν υφίσταται. «Εχω υποβάλει ήδη την αίτησή μου για να είμαι υποψήφια στην Α΄ Αθηνών. Καμία υπόσταση σε ό,τι γράφεται ή λέγεται για παρουσία σε άλλο ψηφοδέλτιο» είπε.

Η τακτική της όμως είναι πάγια. Το ίδιο είχε επιχειρήσει να κάνει και στη διαμάχη της με τον κ. Σκανδαλίδη, κρυπτόμενη πίσω από την ανακαταμέτρηση που ζήτησε άλλη συνυποψήφιά της στην Α΄ Αθηνών και μην τολμώντας να βγει μπροστά και να αμφισβητήσει ευθέως το αποτέλεσμα, καταθέτοντας η ίδια ένσταση. Αντίθετα, προτίμησε να επιτεθεί στην Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, που φέρεται να της «έκοψε» ψήφους λόγω συνεπωνυμίας στο ίδιο ψηφοδέλτιο, κατηγορώντας μόνο ιδιωτικά τον Κ. Σκανδαλίδη, που την «επέβαλε», και τον Ευ. Βενιζέλο, που την «απεδέχθη» στο ψηφοδέλτιο, άσχετα αν οι δύο συνεπώνυμες «συστεγάζονται» επί χρόνια τώρα σε αυτό.

Το κλίμα στην Ιπποκράτους, πάντως, έχει ήδη αρχίσει να μυρίζει... μπαρούτι κατά της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία προς το παρόν πάντως -και προεκλογικά- μένει στην άτυπη «πολιτική γραμματεία» του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου