Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Αρχισαν τα όργανα για Ανεξάρτητους Ελληνες και ΛΑΟΣ



Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από τις εκλογές και ήδη άρχισαν οι υπόγειες εντάσεις και οι αντιπαλότητες στους Ανεξάρτητους Ελληνες για τα «κουκιά». Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη έδρα που έχει πάρει το κόμμα αναμένεται να δοθεί από το... Πρωτοδικείο, και μάλιστα όχι αμέσως!

Συγκεκριμένα, όλοι περιμένουν την τελική καταμέτρηση των σταυρών από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την Α΄ Περιφέρεια που, όπως όλα δείχνουν, θα γνωστοποιηθεί ίσως τη Δευτέρα.

Εκεί θα φανεί ποια είναι η σειρά κατάταξης που φαίνεται να υπερισχύει. Το πιο πιθανό σενάριο προβλέπει να είναι πρώτη η Σταυρούλα Γιαταγάνα, δεύτερος ο Γαβριήλ Αβραμίδης και τρίτος ο Χάρης
Αηδονόπουλος. Αν τελικά είναι έτσι η σειρά κατάταξης, ο κ. Αηδονόπουλος, ο οποίος υπολείπεται του κ. Αβραμίδη μόνο μερικές εκατοντάδες σταυρούς, θα ζητήσει ανακαταμέτρηση.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στον ΛΑΟΣ. Στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη οι υπόγειες γκρίνιες αφορούν το εκλογικό ποσοστό, με το οποίο έμεινε για πρώτη φορά μετά το 2004 εκτός Βουλής. Τα στελέχη ασκούν κριτική στον Γιώργο Καρατζαφέρη για τη στρατηγική του τελευταίου διαστήματος (ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματος στο Μνημόνιο), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να θυμηθεί «τον παλιό ασυμβίβαστο και δυναμικό Καρατζαφέρη». Εντάσεις υπάρχουν και μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών, όπου η αρχική ηρεμία που επικρατούσε μεταξύ του Κώστα Κιλτίδη, που ήρθε ως μετεγγραφή από τη Δημοκρατική Συμμαχία, δεν κράτησε και πολύ. Ετσι υπήρξαν αρρυθμίες αλλά και τρικλοποδιές μεταξύ των δύο ισχυρών παικτών της Α΄ Θεσσαλονίκης, που ήταν ο Αγγελος Κολοκοτρώνης και ο Κώστας Κιλτίδης, αλλά και μεταξύ του Κυριάκου Βελόπουλου και του κ. Κιλτίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου