Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Δραχμή...Όχι ευχαριστώ δε θα πάρω !


Είναι πια γεγονός... ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών της 17ης Ιουνίου δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνήσει το τόπο αλλά ποιο θα είναι το εθνικό μας νόμισμα και η πολιτική πάνω σε αυτό... αφού μία εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ αναπόφευκτα φέρνει τη χώρα πιο κοντά στη δραχμή παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του κυρίου Τσίπρα!
Δε νοείται...φυσικά έξοδος από την Ευρωζώνη και παραμονή της Ελλάδος στο Ευρώ...!
Χρειάστηκαν... πολλά χρόνια προσπάθειας για την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωζώνη και στο χτίσιμο του Ευρώ και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γκρεμίσουμε το οικοδόμημα αυτής της προσπάθειας της χώρας "σε μία ζαριά" παρασυρόμενοι από ανακρίβειες και πολιτικούς ακτιβισμούς προεκλογικού χαρακτήρα όπου σε συνδυασμό με την δίκαιη αντίδραση των πολιτών...
στις λάθος πολιτικές του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν αγανάκτηση... που κάποιοι τώρα υπέρμαχοι της αριστεράς προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά για να ανέβουν στην εξουσία!
Δεν πρέπει... να παρασυρθούμε σε καμία περίπτωση επίσης από εκλογικά προγράμματα ανέφικτα που θέλουν την χρεωκοπία της οικονομίας και την επιστροφή στη δραχμή!
Τα νούμερα είναι απλά... χρήματα έχουμε ως Ελληνικό κράτος έως της 15 Ιουλίου μετά... τέλος και θα επικρατεί το χάος... η στάση πληρωμών στο οτιδήποτε συντάξεις δεν θα πληρωθούν, μισθοί δεν θα καταβληθούν και κάθε άλλου είδους υποχρέωση του κράτους θα βρίσκετε υπό στάση πληρωμών!
Από την ευρωζώνη... ασφαλώς θα μας γυρίσουν την πλάτη ήδη περιμένουν τις εκλογές για να καθορίσουν την στάση τους και γενικά όλοι θα μας έχουν υπό επιτήρηση φοβούμενοι το ντόμινο των εξελίξεων!
Όσο... για την ισοτιμία ευρώ δραχμής ειδικοί αναλυτές κάνουν λόγο για 1 Ευρώ προς 1000 δραχμές!
Όλα αυτά που παλέψαμε... ως έθνος όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποκτήσαμε με τόσο κόπο για να μπορούμε να ταξιδεύουμε χωρίς βίζα και τουριστικό συνάλλαγμα θα εξανεμιστούν όσο για το πετρέλαιο και τις εισαγωγές-εξαγωγές μας ας το αφήσουμε καλύτερα... και έτσι ο πρώην Ευρωπαίος πολίτης θα φέρει τη ρετσινιά του χρεοκοπημένου Έλληνα πολίτη της δραχμής!
Μήπως... είναι ώρα να τα σκεφτούμε σοβαρά όλα αυτά... με την ψήφο μας;
Δραχμή;
Όχι... ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!
Εσείς;

Νίκος Κούτρικας - Οικονομικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου