Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Ας πάει ο Τσίρπας στην Ευρώπη να πει δεν πληρώνω

Για εκλογικό αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στη νέα ΚΟ του κόμματος, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα που κινείται στο δρόμο της λογικής σε ότι αφορά το Μνημόνιο, ενώ σημείωσε ότι η πρόταση Κουβέλη για «οικουμενική κυβέρνηση» συμπίπτει με τις προτάσεις της ΝΔ.

«Παρότι είμαστε το πρώτο κόμμα, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το «ΠΑΣΟΚ, κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή, γνώρισε αληθινή συντριβή», ενώ για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου σημείωσε σκωπτικά ότι είναι «νεοπαγές κόμμα που πούλησε τυφλό λαϊκισμό».

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δικαιώθηκε για όσα έλεγε προεκλογικά. «Ζητούσα ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί η χώρα και μας έλεγαν για κυβερνήσεις συνεργασίας. Τώρα βιώνουμε τα αποτελέσματα» σημείωσε αναφερερόμενος στην αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης. «Τα περισσότερα κόμματα προσπαθούν να επωφεληθούν από την κρίση ενώ το ΠΑΣΟΚ να επιβιώσει» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν στα 2,5 χρόνια κυβέρνησης Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «επί δυομιση χρόνια μας χτυπούσαν, και μας κατηγορούσαν για ανευθυνους εμάς που διαβάσαμε το Μνημόνιο και προειδοποιήσαμε», και δικαιολόγησε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου τονίζοντας ότι ήταν αναγκαία για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Στηρίξαμε τη μεταβατική κυβέρνηση για να πληρωθεί το χρέος, και να μεταφερθεί η αποπληρωμή του για τα επόμενα 30 χρόνια».

Αναφερερόμενος στις αντιδράσεις γι' αυτήν την απόφαση στο εσωτερικό της παράταξης, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Μας κατηγόρησαν ότι τραυματίσαμε την παράταξη επειδή αποδεχτήκαμε την δανειακή σύμβαση», αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, και υπενθύμισε ότι από την αρχή η Νέα Δημοκρατία επεδίωξε «την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και μας έλεγαν ότι δεν γίνεται ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μίλησε για θέατρο του παραλόγου. «Από την μία το ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε στο Μνημόνιο, και από την άλλη οι λαικιστές που απέρριπταν εξολοκλήρου το Μνημόνιο. Εμείς βρισκόμαστε στη μέση στο δρόμο του ρεαλισμού. Γιατί όταν όλοι σκαρφαλώνουν στα κάγκελα, κάποιος πρέπει να μείνει στο δρόμο της λογικής

«Για πρώτη φορά έθεσα το θέμα της αλλαγής πολιτικών στις επιστολές που έστειλα στους εταίρους» είπε και υπενθύμισε ότι «πολλοί έλεγαν ότι αυτό δεν γίνεται μέχρι που βγήκαν οι δανειστές μας και το παραδέχτηκαν». Σημείωσε δε ότι και τις τέσσερις λέξεις που είναι στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη (ευρωομόλογο, ανάπτυξη, επαναδιαπραγμάτευση, ισοδύναμα μέτρα) «τις έχει εισαγάγει η Νέα Δημοκρατία».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κέρδισε την δεύτερη θέση αλλά παραδεχτηκε ότι δεν είχε πρόγραμμα. «Έλεγε ότι έχει πρόγραμμα εξουσίας, αλλά μόλις πήρε την δεύτερη θέση παραδέχτηκε ότι δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει», ενώ παραλλήλισε όσα λέει σήμερα η Αριστερά, με το λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου:

«Το λεφτά υπάρχουν του ΠΑΣΟΚ το 2009 δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε τονίζοντας ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα καταγγείλουν τη σύμβαση, αλλά θα συνεχίζουν να μας χρηματοδοτούν.Εδώ είναι το λεφτά υπάρχουν νούμερο 2»

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Στρατούλη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε οτι «οι άνθρωποι δεν κατανοούν πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, μαθαίνουν ως μαθητευόμενοι μάγοι».

Κατά τον Αντώνη Σαμαρά, με την στάση και τις προτάσεις τους τις τελευταίες μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «προκάλεσαν ανησυχία στο εσωτερικό και συσπείρωσαν τους εχθρούς μας στο εξωτερικό». «Σκεφθείτε να κυβερνούσαν κιόλας» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας ότι «κόμμα εξουσίας χωρίς ευθύνες εξουσίας, δεν γίνεται».

Για την συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι πρότεινε δύο διαφορετικά σενάρια. Είτε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είτε να παρέχει ψήφος ανοχής στις δυνάμεις που θεωρούν ότι μπορούν να κυβερνησουν έστω και με κυβέρνηση μειοψηφίας. «Μόνος όρος που θέτουμε είναι η παραμονή στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι η χτεσινή πρόσφατη Κουβέλη βρίσκεται κοντά στις προτάσεις της ΝΔ.

Για τον Αλέξη Τσίπρα και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την διερευνητική εντολή, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «ξόδεψε χρόνο για να συνομιλεί με συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρά με τους πολιτικούς αρχηγούς. Τον ενδιέφερε περισσότερο η εκλογική πελατεία παρά η δημιουργία κυβέρνησης».

«Αν δει κανείς τι μπουμπούκια υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρχουν πολλοί που θα τρέχουν», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισήμανε ότι οι πολίτες σύντομα θα μάθουν όλα αυτά.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι στις επόμενες εκλογές θα αντιπαρατεθούν δύο μέτωπα, το αντιευρωπαϊκό μέτωπο της Αριστεράς που μας οδηγεί έξω από το ευρώ και το ευρωπαϊκό μέτωπο, που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, «ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας»:

«Ετοιμάζουν αριστερό, αντιευρωπαϊκό εκλογικό μέτωπο. Θα πέσουν όμως σε ένα πολύ μεγαλύτερο και ισχυρό μέτωπο, το ευρωπαϊκό Μέτωπο στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει όσους θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη αλλά όχι ως πειραματόζωο των μέτρων και της λιτότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά είπε αν συνεχίσει έτσι, «θα μπει στο μνημείο του λαϊκισμού δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου»

«Η ΝΔ μπορεί να ενώσει τον ελληνικό λαό απέναντι στην ανευθυνότητα μιας Αριστεράς που λαϊκίζει αφόρητα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και κατέληξε: «Οι αριστερές ιδέες δοκιμάστηκαν διεθνώς και κατέρρευσαν παντού. Καιρός να δοκιμαστούν τα φιλελεύθερα ιδανικά».

ιiefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου