Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Α. Σαμαράς: Μετά την αποδόμηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσμα για σταθερή κυβέρνηση


Με τα μάτια στραμμένα στους ψηφοφόρους που στις προηγούμενες εκλογές είχαν επιλέξει κάποιο από τα μικρά κόμματα της κεντροδεξιάς κινούνται στη Ν.Δ. έχοντας ήδη θέσει ξεκάθαρους στόχους για την προεκλογική περίοδο.
Σε πρώτη φάση την εβδομάδα που πέρασε αποδομήθηκε πλήρως το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ανακοινώθηκε από την Κουμουνδούρου πως θα προχωρήσουν στην κατάρτιση νέου προγράμματος. Στη Ν.Δ. δηλώνουν πως όσοι με την ψήφο τους στήριξαν τον ΛΑ.Ο.Σ., τους Ανεξάρτητους Ελληνες ή τη Δημιουργία Ξανά θέλοντας είτε να τιμωρήσουν τη Ν.Δ. είτε επιδιώκοντας να στείλουν πολλαπλά μηνύματα, πρέπει σήμερα να συνειδητοποιήσουν πως ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει και ακυβερνησία και πολιτική και οικονομική αστάθεια.  

«Το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες για κυβερνητική συνεργασία το απέρριψε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος», τονίζουν από τη Λεωφόρο Συγγρού επισημαίνοντας το ενδεχόμενο της αστάθειας την επόμενη μέρα.

Η αποδόμηση λοιπόν του κ. Τσίπρα ήταν ο πρώτος στόχος της Ν.Δ. ο οποίος και στέφθηκε από επιτυχία, κάτι που φάνηκε και από όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών όπου και καταγράφεται σημαντική άνοδος της Ν.Δ. η οποία και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ από 1,2% έως 5,7%.

Σε κάθε περίπτωση την επομένη των εκλογών θα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση η οποία και θα

διασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός μάλιστα ότι 3 στους 4 πολίτες απορρίπτουν τις θέσεις του κ. Τσίπρα με 1 στους 3 μάλιστα να τις χαρακτηρίζουν επικίνδυνες για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ικανοποίηση όμως στη Λεωφόρο Συγγρού προκάλεσε και η θετική αποδοχή που είχαν οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο του ΕΛΚ, προτάσεις οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για μια ουσιαστική διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Τρίτος στόχος της Ν.Δ. είναι η ουσιαστική αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού. Σε αυτό το κομμάτι σημαντικό ρόλο έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος έχει επανακάμψει δριμύτερος και ήδη δημιουργούνται οι πρώτοι πυρήνες εθελοντών σε όλη τη χώρα που θα δουλέψουν μαζί με τα όργανα της Ν.Δ. Στόχος είναι να περάσει παντού το μήνυμα της Ν.Δ. και ήδη στη Λεωφόρο Συγγρού εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη ανταπόκριση που υπάρχει από την κοινωνία.

Σήμερα στην αίθουσα κήπου στη Ρηγίλλης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με όλα τα μέλη των Γραμματειών του κόμματος ενώ την Πέμπτη στον ίδιο χώρο θα υπάρξει συνάντηση με όλα τα παλαιά στελέχη της Ν.Δ. από το ’74 και μετά όπως είναι οι κκ Μπεχράκης, Σγαρδέλης, Μοσχωνάς, Γριβέας, Κούσουλας κ.ά.

Στη Ν.Δ. παρακολουθούν στενά όλες τις δημοσκοπήσεις και δηλώνουν ικανοποιημένοι και από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δείχνουν τον Αντώνη Σαμαρά να προηγείται με διαφορά στο ερώτημα ποιος μπορεί να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας αλλά και την παράσταση νίκης στην οποία προηγείται η Ν.Δ. Τέλος, ικανοποίηση υπάρχει και για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζητά να υπάρξει σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, κάτι που αποτελεί θέση του Αντώνη Σαμαρά ενώ μόλις 2 στους 10 ζητούν την καταγγελία του Μνημονίου και την ακύρωση της συμφωνίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου