Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η... απελπισία τον έσπρωξε στον Κουβέλη!



Δίχτυα στην Κεντροαριστερά ρίχνει ο «πνιγμένος» Ευ. Βενιζέλος, που προσπαθεί να πιαστεί από τα... μαλλιά του ή τα μαλλιά του... Φώτη Κουβέλη, επαναλαμβάνοντας τα περί ισότιμου διαλόγου με άλλες δυνάμεις του χώρου.

Στόχος του, η «κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά» είπε χθες στους βουλευτές του κόμματός του στην Ιπποκράτους. Κήρυξε πολυμέτωπο αγώνα κατά των «ανεύθυνων» πολιτικών δυνάμεων, κατηγορώντας εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι η χώρα οδεύει σε εκλογές, «χάνοντας ιστορικό χρόνο»...

Πρώτο μέτωπο άνοιξε με τη Δεξιά, που με την «ψευδαίσθηση της αυτοδυναμίας» οδήγησε σε εκλογές, δεύτερο και... σταθερό με τις ακροδεξιές δυνάμεις και τρίτο με «την ανευθυνότητα, τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό που εμφανίζεται ως δήθεν Αριστερά». «Δεν είναι Κεντροαριστερά το
παιχνίδι με τη φωτιά (...), επειδή ζούμε τον οίστρο μίας επιτυχίας» είπε, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο «στο όνομα της απεξάρτησης από τη δανειακή σύμβαση να κάνουμε τη χώρα... ζήτουλα επί δεκαετίες». Φωτογράφισε έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον πραγματικό του αντίπαλο.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να πάει σε εκλογές» τόνισε, καταλογίζοντας μικροκομματικά συμφέροντα στον Αλ. Τσίπρα, χωρίς να τον κατονομάσει. Χαρακτήρισε «κομματικό ρουσφέτι» την πρόταση του Γ. Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό και «εκρηκτικό συνδυασμό» τον φόβο απέναντι στην ευθύνη και την αλαζονεία λόγω εκλογικού αποτελέσματος. Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ευρωπαϊκό μικρομεγαλισμό» και εντύπωση ότι «μάχεται σε φανταστικά μαρμαρένια αλώνια», ψαχουλεύοντας μόνο την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και αγνοώντας τι σημαίνει πραγματική διαπραγμάτευση σαν εκείνη που έκανε τάχα ο ίδιος. «Κρατάμε τα θετικά, αλλάζουμε τα αρνητικά» είπε για τη δανειακή σύμβαση, ενώ επανέφερε το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας (που θα συναντηθούν στις 23 Μαΐου) αλλάζουν τους συσχετισμούς, λίγο προτού δει σήμερα τον Μ. Σουλτς.

Ξεχνώντας τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την κατάστασή τους, απευθύνθηκε με θράσος σε νέους, συνταξιούχους, ανέργους και μισθωτούς, καλώντας τους να τον στηρίξουν. Μαζί με τον προεκλογικό αγώνα κήρυξε και εκείνον της αναγέννησης του κόμματος, καλώντας τους βουλευτές να δουλέψουν και για τα δύο, στοχεύοντας σε πολλαπλασιασμό τους και στην παρουσία του ΠΑΣΟΚ σε 20 έδρες όπου σήμερα δεν εκπροσωπείται. Εριξε το βάρος σε μονοεδρικές, διεδρικές και τετραεδρικές περιφέρειες, ανακαλύπτοντας αίφνης ότι «τα τρία πρώτα κόμματα βρίσκονται στην ίδια αφετηρία εν όψει εκλογών», δεδομένων των πέντε ποσοστιαίων μονάδων που τα χωρίζουν. Σε σύσκεψη που προηγήθηκε με «πρωτοκλασάτους», αποφασίστηκε κάθε στέλεχος της περίπου 50μελούς Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα να αναλάβει από μία περιφέρεια, επέμειναν στην «επιθετική πολιτική», με αποδόμηση του «αριστερού προφίλ» του κ. Τσίπρα (π.χ. για μετανάστες) και «ισορροπία του πολιτικού συστήματος» με δυνατή Κεντροαριστερά, με κορμό το ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υιοθετήσει τίποτα από τα θετικά της 38χρονης διαδρομής του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή διατυπώνει εμπράκτως μόνο την αρνητική πλευρά του ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε ο «έμπιστος» του κ. Βενιζέλου Γ. Δατσέρης, που με άρθρο του με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Ο τέταρτος 'Παπανδρέου'» υποστήριξε ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του συντίθεται από την αρνητική όψη του ΠΑΣΟΚ και των Παπανδρέου» (!).


Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου