Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Κάποιοι παίζουν στα ζάρια το μέλλον της χώρας»


Την πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες ο νεοκλεγείς βουλευτής Νομού Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα και σ' εκείνους τους αρχηγούς κομμάτων που εμποδίζουν την προσπάθεια εθνικής συνεννόησης και το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Την πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες ο νεοκλεγείς βουλευτής Νομού Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα και σ' εκείνους τους αρχηγούς κομμάτων που εμποδίζουν την προσπάθεια εθνικής συνεννόησης και το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Αφού ευχαρίστησε, αρχικά, όλους όσοι πίστεψαν, όπως είπε, στην υποψηφιότητα του και έτρεξαν για την επανεκλογή του, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είπε, ακόμα ότι η νέα πρωτιά είναι μεγάλη υπόθεση για
εκείνον. Εν συνεχεία έκανε το ακόλουθο σχόλιο για την τρέχουσα επικαιρότητα: «Αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες δύο-τρεις μέρες, όσον αφορά την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Κάποια στιγμή, όμως, η υπομονή των ξένων, που μας δανείζουν χρήματα για να εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε, θα εξαντληθεί» και συνέχισε: «Αν βγούμε έξω από αυτό το σύστημα, τα πράγματα μπορούν πολύ γρήγορα να γίνουν χειρότερα. Τώρα αρχίζει να διαφαίνεται η διάθεση των ευρωπαίων εταίρων μας ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική. Η πολιτική του μνημονίου. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω. Ότι τώρα που η βάρκα αλλάζει ρότα και κατευθύνεται προς πιο ήρεμα νερά, θα ήταν αυτοκτονία να την εγκαταλείψουμε και να πέσουμε στη θάλασσα. Δυστυχώς, από την εξέλιξη των τελευταίων ημερών βλέπω ότι θα το επιλέξουμε συνειδητά. Παρακολουθώ τους πολιτικούς αρχηγούς και τους χωρίζω σε δύο κατηγορίες. Σ’ εκείνους που έστω και την ύστατη ώρα σκέφτονται λογικά και σ’ εκείνους που προτάσσουν την πρόσκαιρη δημοσκοπική τους άνοδο. Η αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης τώρα και η προσφυγή σε νέες εκλογές, με όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της χώρας. Παίζεται, λοιπόν, από κάποιους μία ζαριά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτεια και εθνική καταστροφή, πλην όμως δέχονται να ρίξουν αυτή τη ζαριά και όπου βγει. Κι αυτό για μένα είναι ανεύθυνη στάση».
Αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ.
Καταλήγοντας είπε: «Ο λαός μίλησε στις εκλογές. Και δια της ετυμηγορίας του είπε ότι η πολιτική του μνημονίου, δηλαδή της απεριόριστης λιτότητας μέχρι σημείου εξαθλίωσης του λαού, πρέπει να αλλάξει. Και προκειμένου να αλλάξει, πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν, διότι καμία δεν έχει την πλειοψηφία για να προχωρήσει μόνη της. Θυμίζω ότι πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για αλλαγή πολιτικής. Και έβαλε στο τραπέζι λέξεις, όπως η επαναδιαπραγμάτευση, η αναδιαπραγμάτευση κ.λπ., όταν κανείς άλλος δεν άκουγε. Ο αρχηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι ο νικητής, αλλά ο κερδισμένος των εκλογών. Αυτές τις ημέρες που τον ακούω να μιλάει, είναι σαν ακούω έναν πολιτικό αρχηγό που πήρε σαράντα έξι τοις εκατό και όχι δεκαέξι τοις εκατό. Και τορπιλίζει κάθε προσπάθεια για συνεννόηση. Εύχομαι στις επόμενες δύο μέρες να βρεθεί λύση. Αυτή τη στιγμή, το μόνο δεδομένο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, το Πα.Σο.Κ. και η Δημοκρατική Αριστερά, υπό προϋποθέσεις, συμφωνούν. Μένει, επομένως, να δούμε αν συμφωνούν και οι υπόλοιπες δυνάμεις. Ελπίζω η κυβέρνηση που θα προκύψει, να είναι προϊόν συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων. Διότι, αλλιώς, δεν θα έχει μεγάλες πιθανότητες βιωσιμότητας και επιτυχίας. Και κάτι τελευταίο. Είχα μιλήσει προεκλογικά για τον κίνδυνο της ατιμωρησίας. Με την ατιμωρησία, τελικά, τιμωρούμε τους εαυτούς μας και όχι τους πολιτικούς που μας έφεραν εδώ». Τέλος, σημείωσε ότι η ακυβερνησία αποτελεί τροχοπέδη για την επίλυση των προβλημάτων, τόσο του Νομού Καβάλας, όσο και της χώρας. Ερωτηθείς αν σε περίπτωση κατάληψης της δεύτερης θέσης από τη Νέα Δημοκρατία στις νέες εκλογές, θα τεθεί θέμα αλλαγής του προέδρου του κόμματος, απάντησε ότι: «Σαφώς, αλλά νομίζω ότι δεν θα γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή, το τελευταίο πράγμα που νομίζω ότι απασχολεί τη Νέα Δημοκρατία είναι η ηγεσία. Το μόνο που γνωρίζω, είναι ότι σήμερα δεν υπάρχει στον ορίζοντα διάδοχη κατάσταση ικανή για να πάει τα πράγματα καλύτερα».
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου