Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Έλληνα, έχεις πακέτο!

Τα έχει όλα ο κ. Τσίπρας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι εμφανίζεται ως ένα ωραίο πακέτο, το οποίο σερβίρεται με πολύ αριστοτεχνικό τρόπο στους κουρασμένους και απελπισμένους Έλληνες. Το θέμα είναι αν ο λαός θα υποκύψει στον πειρασμό να το ανοίξει ή θα επιλέξει να το τοποθετήσει στο πίσω ράφι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ξεκίνησε ως ένα ωραίο αγόρι όταν ανέλαβε την ηγεσία του κόμματός του και έπρεπε να αποδείξει ότι ήταν κάτι παραπάνω από αυτό. Με μεγάλη φροντίδα τα τελευταία χρόνια, χτίστηκε η εικόνα ενός νέου πολιτικού ο οποίος δεν ήταν απλώς ευειδής - εξαιρετικό ατού για πολλούς εκ των ψηφοφόρων, όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό. Η εξωτερική ελκυστική εικόνα έπρεπε να συνδυαστεί με έναν ανεξάρτητο και επαναστατικό λόγο, τέτοιον που να συναρπάζει τα πλήθη λέγοντάς του όσα ακριβώς θέλει να ακούσει. Έτσι με την ίδια φροντίδα χτίστηκε και ο λόγος του, αρκούντως συναρπαστικός, θέτοντάς τον ωστόσο σε επισφαλή απόσταση από τα όρια του λαϊκισμού.
Σε ένα τρίτο επίπεδο, έπρεπε να αναδειχθούν οι ηγετικές ικανότητες του νέου αρχηγού και έγιναν οι κατάλληλες –για αυτό- ενέργειες οι οποίες προκάλεσαν επικίνδυνους κλυδωνισμούς που διέσπασαν την ενότητα του κόμματός του και οδήγησαν στην έξοδο από αυτό στελεχών του που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν με τα “νέα ήθη”. Φυσικά το αντίτιμο αυτό θεωρήθηκε ως παράπλευρη απώλεια ενός αγώνα που ο μοναδικός στόχος του ήταν η ενίσχυση του προφίλ του νέου φερέλπιδος αρχηγού.
Όπως φάνηκε, από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών η προσπάθεια που περιγράφηκε παραπάνω...
δεν πήγε χαμένη, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε θεαματικά τα ποσοστά του, ενώ ο αρχηγός του πλασάρεται ως ο νέος Μεσσίας ο οποίος θα σώσει τον ελληνικό λαό από τα δεινά του μνημονίου, άσχετα αν δε δίνεται καμία συγκεκριμένη περιγραφή για το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό. Τώρα η προσπάθεια επικεντρώνεται στη διατήρηση και ενίσχυση του image του κ. Τσίπρα –και φυσικά και των ποσοστών του κόμματός του- ως ενός λαοπρόβλητου ηγέτη, ο οποίος “άντεξε” την πίεση των κακών μνημονιακών δυνάμεων που απεργάζονται στα σκοτεινά τους υπόγεια το κακό των Ελλήνων. Τα ΜΜΕ με τις αδέξιες και άτσαλες επιθέσεις τους κάνουν ό,τι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση, προβάλλοντάς τον ως οσιομάρτυρα και θύμα του δημοσιογραφικού κατεστημένου.
Είναι λοιπόν ανάγκη, για όσους κρατούν ακόμη τον νου τους καθαρό μέσα στο τοπίο της υπερβολής και του μικροκομματισμού, να διεξαχθεί μία δεύτερη ήρεμη προεκλογική περίοδος όπου όλοι θα μιλήσουν ξεκάθαρα και κατά την οποία ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για πολλές από τις θέσεις του κόμματός του, τις αβέβαιες και άκριτες υποσχέσεις του αλλά και για την ταυτότητα των περίφημων συνιστωσών του οι αρχές των οποίων μάλλον δε συνάδουν με την τελευταία του δήλωση περί “εθνικής κυριαρχίας” και των οποίων οι ενέργειες μάλλον δεν είναι συμβατές με την ωφέλεια του ελληνικού έθνους.
Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ωραίο αγόρι. Απέδειξε ότι είναι ένας ικανότατος πολιτικός οι ενέργειες του οποίου είναι εμπρόθετες και τελεσφόρες. 
Οι προθέσεις του είναι ακόμη θολές, ο δε στόχος επιτυγχάνεται με κάθε θυσία. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά, αυτό που θα θυσιαστεί από τον πολιτικό με το αγγελικό πρόσωπο και το βελούδινο λόγο, είναι η μοίρα του ελληνικού λαού.
Ας ελπίσουμε ότι το πακέτο με το ωραίο περιτύλιγμα δεν κρύβει κακές εκπλήξεις.
Ευαγγελία Μωυσίδου -  Μέλος της ΔΑΚΕ Δασκάλων Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου