Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Διαμαρτυρία γονέων προς την Υπ. Παιδείας για τη Φυσική


1ypoyrgeio_paideias_thumb_medium200_150


Κορωπί, 28 Μαίου 2012

Ερίτιμον κυρία Υπουργέ,
είμαστε γονείς παιδιών από το «Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών» τα οποία έλυσαν το «περίφημο» και «περιβόητο» θέμα Γ4 της Φυσικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Παρασκευής 25ης Μαίου 2012.
Ακούγοντας τις προηγούμενες ημέρες από τα δελτία ειδήσεων ότι υπήρξε κάποιου είδους ασάφεια στο συγκεκριμένο θέμα, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε ότι τα παιδιά δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν τη συγκεκριμένη ασάφεια- που συνίστατο σε έναν περιορισμό που θα ’πρεπε να’ χει τεθεί- όπως δεν την αντιλήφθηκαν και πολλοί Φυσικοί. Ακούστηκε, επίσης, ότι δόθηκε εντολή οι μονάδες του παραπάνω θέματος να κατανεμηθούν στα άλλα ερωτήματα.
Αυτό το θεωρούμε τουλάχιστον άδικο, καθώς τα παιδιά τα οποία δεν ήταν σε θέση να επιλύσουν
αυτό το θέμα- όχι λόγω ασάφειας αλλά λόγω αδυναμίας- θα καρπωθούν τις παραπάνω μονάδες. Κατ’ αυτό τον τρόπο, παιδιά που έλυσαν τα θέμα αυτό αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις με τους μαθητές που δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν αυτό το θέμα. Επιπλέον, στην προσπάθειά τους να επιλύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα πιθανότατα κάποια από αυτά να έχασαν πολύτιμο χρόνο εις βάρος των επόμενων θεμάτων.
Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε εξ όσων γνωρίζουμε (έστω προς έλεγχόν σας) ότι ουδεμία ερώτηση γι’ αυτή την ασάφεια διεβιβάσθη προς της Κ.Ε.Γ.Ε. ούτε εκ μέρους των εξεταζομένων αλλά ούτε και εκ μέρους των καθηγητών που εξέταζαν προφορικά τους Φυσικώς Αδυνάτους. Αυτά προς επίρρωση του ότι η εν λόγω ασάφεια δεν αποτελούσε εμπόδιο προς την επίλυση του παραπάνω ζητήματος.
Θα θέλαμε να σας τονίσουμε, επιπλέον, ότι τα εν λόγω θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και μεγάλης παιδαγωγικής αξίας, καθώς μπορούσαν να ξεχωρίσουν τον άριστο από τον πολύ καλό και τον καλό.
Γιατί, λοιπόν, καταδικάζουμε την αριστεία του πνεύματος, τους μαθητές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν; Και γιατί χάριν ενός άκρατου λαικισμού υποβιβάζουμε την αριστεία ευνοώντας τη μετριότητα;
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα της μοριοδότησης αυτής της ερώτησης εν ονόματι της δικαιοσύνης.
Οι γονείς των μαθητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου