Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Λαφαζάνης: Θα καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο!

Ποιο τo ψέμα και ποια η αλήθεια;
Τσίπρας προχθές ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας: Φυσικά και δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες (καταγγελίας του μνημονίου)!
Αθήνα 984 fm  15/05/12 15:25
Π. Λαφαζάνης : Το καλό είναι να απαλλαγεί ο τόπος από τη τρόικα και το μνημόνιο . Αν είναι να πάμε σε Κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο , τότε πιστεύω ότι θα μας πάει όλους πολύ χειρότερα . Το μνημόνιο δεν είναι διαπραγματεύσιμο γιατί έχει στο dna του την καταστροφή . Δεν είναι ότι πάσχουν ορισμένες πλευρές του που θα μπορούσαν να διορθωθούν με διαπραγματεύσεις . Επομένως αυτό το μνημόνιο πρέπει να ακυρωθεί . Εμείς στη Βουλή το καταγγείλαμε το μνημόνιο . Το μνημόνιο ήρθε στη Βουλή ως ένα άρθρο και για να το περάσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναγκάστηκαν να διαγράψουν τους μισούς βουλευτές τους  . Είπαμε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να το ακυρώσουμε , καταγγείλαμε τις διαδικασίες εξπρές με τις οποίες ήρθε και το πραξικόπημα σε βάρος του Συντάγματος τότε . Λοιπόν το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε  είναι να ακυρώσουμε τη νομοθετική ρύθμιση του μνημονίου , άρθρο ένα τέλος το μνημόνιο .
Α. Τόλιος : Αυτό όμως που μου περιγράφετε είναι μια απόφαση της Ελλάδας να ακυρώσει το μνημόνιο , μονομερής και απαρέγκλιτη , ούτε διαδικασίες ούτε συζήτηση στην Ευρωζώνη για αυτό .
Π. Λαφαζάνης : Βεβαίως ! Δεν είναι διαπραγματεύσιμο το μνημόνιο . Το μνημόνιο είναι καταστροφή για τη χώρα , πρέπει να ακυρωθεί , πρέπει να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρήστων . Δε το κάνουμε από καπρίτσιο
Α. Τόλιος : Δε σας το λέω τυχαία …
Π. Λαφαζάνης : Ξέρω ότι δε το λέτε τυχαία , αλλά και εγώ...
νομίζετε ότι τυχαία τα λέω αυτά . Όλοι τα λέμε συνειδητά , ξέρουμε τι λέμε . Είναι θέση άποψη , δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογική , μετεκλογική . Για μας μνημόνιο τέλος , δε μπορούμε να συζητήσουμε αν θα μείνει το ένα κομμάτι του ή το άλλο .  Μνημόνιο τέλος , να το καταλάβουν εντός και εκτός Ελλάδας . Είδατε την ύφεση ;  Ο νόμος του κράτους αυτός  πρέπει να ακυρωθεί
Δε κατάλαβα , γιατί η ακύρωση του μνημονίου σημαίνει έξοδος από την Ευρωζώνη ; Το γράφουν οι κανόνες που διέπουν την Ευρωζώνη , ότι μια χώρα για είναι στο Ευρώ πρέπει να έχει και μνημόνιο . Δεν το γράφει . Η χώρα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη και χωρίς μνημόνιο και σε μια λογική αλλαγής της Ευρωζώνης με οικολογικές , αναπτυξιακές προτεραιότητες  .
Α. Τόλιος : Οι όροι αντικατάστασης του μνημονίου με τι ;
Π. Λαφαζάνης : Με ένα καινούριο προοδευτικό , αναπτυξιακό πρόγραμμα με (δεν ακούγεται )… των τραπεζών  , με ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών , με ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα , το δημόσιο να αναλάβει τους στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας . Τις αποκρατικοποιήσεις , ή μάλλον το ξεπούλημα της χώρας δεν το δεχόμαστε , είναι στοιχείο που μας έφτασε σε αυτό το χάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου