Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΛΚ με στόχο την τροποποίηση του Μνημονίου 2



Με τα... κουφέτα του «γάμου» με την Ντόρα Μπακογιάνη στις αποσκευές του ταξιδεύει σήμερα για τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που θα συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία πιθανότατα θα μετέχει και η Ανγκελα Μέρκελ, θα αναφερθεί στις τροποποιήσεις του Μνημονίου 2 που πρέπει να γίνουν.

Χθες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, ο Α. Σαμαράς δήλωσε: «Υποστήριζα μόνος μου αυτά που τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη: Ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων και υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας. Οχι μονομερής
λιτότητα. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη, η Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί. Αλλά, για να επωφεληθούμε, πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρώ και να κερδίσουμε μέτρα για άμεση ανάπτυξη της οικονομίας μας και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά είπα σήμερα στον πρωθυπουργό. Και προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα».

Από τη μεριά του ο κ. Πικραμμένος μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς δήλωσε: «Συζητήσαμε, ήταν εν όψει της μεταβάσεώς μου στην Ατυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη (σ.σ. αύριο) στις Βρυξέλλες. Τους υπέβαλα τις σκέψεις μου και χαίρομαι επίσης να πω ότι υπεβλήθησαν από όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς αρχηγούς γόνιμες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Προτάσεις τις οποίες θα μελετήσουμε, ώστε η ελληνική παρουσία να γίνει αισθητή και αποτελεσματική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου