Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η... νεκρανάσταση του Κώστα Σημίτη!

Ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα εμφανίζεται με άρθρο του στην «Καθημερινή» και «μαχαιρώνει» πισώπλατα τη χώρα του, όταν ο ίδιος και η παρέα του είναι από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές που οδήγησαν τη χώρα, με τις αλχημείες τους, «πακέτο» στις δάνειες δυνάμεις.
Ο λόγος για τον Κώστα Σημίτη, που, υπακούοντας στα κελεύσματα αυτών που μας τον παρουσίαζαν, ακόμη και... όταν κατέρρεε, ως τον «καταλληλότερο», βγήκε πάλι στον αφρό για να τρομοκρατήσει τους πολίτες, που, όταν κυβερνούσε, δεν μπόρεσε να τους προστατέψει από την αλλαγή της δραχμής σε ευρώ, με αποτέλεσμα σε μια νύχτα όλα τα προϊόντα να τριπλασιάσουν τις τιμές τους και οι κερδοσκόποι να στήσουν πάρτι.
Δίνει... οδηγίες ο άνθρωπος που επί των ημερών του στήθηκε η λεηλασία του Χρηματιστηρίου και στενοί του συνεργάτες κατηγορούνται για μια σειρά σκανδάλων, όταν προφανώς απλώς προήδρευε...
Ο κ. Σημίτης επιχειρεί με το άρθρο του να βάλει «στρακαστρούκες» και συμμετέχει στην επιχείρηση «τρομοκρατήστε τους Ελληνες για να δεχτούν τα πάντα».
Φτάνει ακόμη και στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι «νομικοί κανόνες για την έξοδό μας από το ευρώ έχουν ήδη ουσιαστικά καθοριστεί και ότι το αργότερο το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
Και ως άλλος μάντης Κάλχας, ο κ. Σημίτης προβλέπει μεταξύ άλλων: «Η αναστολή της συμμετοχής μας στην ευρωζώνη θα σημάνει πιθανότατα επάνοδο στη δραχμή. Η ισοτιμία της νέας δραχμής προς το ευρώ θα είναι πολύ κατώτερη εκείνης με την οποία πραγματοποιήθηκε η είσοδος στην ευρωζώνη (1 ευρώ =340 δραχμές).
Ενα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω». Το ωραίο είναι ότι ο κ. Σημίτης ισχυρίζεται ότι «για την κυκλοφορία του ευρώ στην Ελλάδα είχαν γίνει προετοιμασίες ενός έτους», αλλά δεν δίνει καμία εξήγηση για το ράλι τιμών που ακολούθησε, με αποτέλεσμα οι τιμές να φτάσουν στα ύψη και από εκεί να μην κατέβουν ποτέ.

Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου