Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ταξίδι στο παρελθόν

Γιάννης ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ
Όλοι έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει ιστορίες και φήμες σχετικές με το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας».
Το πρωΐ της Τρίτης, 17 Αυγούστου 1943, το αντιτορπιλικό του πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, DE173 (Έλντριτζ), ξεκίνησε από το λιμάνι Νιούαρκ της Φιλαδέλφειας με προορισμό το Μπρούκλιν
έχοντας πάνω του τέσσερα μεγάλα πηνία. Το ένα ήταν στη πρύμη, το άλλο στη πλώρη και δύο ενδιάμεσα. Ήταν πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο. Εκείνο το πρωϊνό της Τρίτης, άρχισε ένα μυστηριώδες και αμφιλεγόμενο πείραμα, που είχε ως σκοπό, όχι μόνο να κάνει το πλοίο αόρατο στα ραντάρ (μικροκύματα), αλλά και στους ανθρώπους (ορατό
φάσμα). Το αποτέλεσμα του πειράματος δεν ήταν ικανοποιητικό και έτσι επαναλήφθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1943. Σύμφωνα με καταγεγραμμένες αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και μελών του πληρώματος, το Έλντριτζ, όχι μόνο «εξαφανίστηκε» από το λιμάνι του Νιούαρκ της Φιλαδέλφειας, αλλά εμφανίστηκε μετά από λίγα δευτερόλεπτα, στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια που βρίσκεται σε απόσταση 320 χιλιομέτρων. Την αιφνίδια εμφάνιση «μέσα σε πράσινη ομίχλη», του αντιτορπιλικού Έλντριτζ στο Νόρφολκ, επιβεβαίωσαν και τα μέλη του πληρώματος του εμπορικού πλοίου SS Andrew Furuseth.
Αν και επισήμως δεν έχουν, μέχρι σήμερα, γίνει γνωστές από την αμερικανική κυβέρνηση, οι λεπτομέρειες και τα αποτελέσματα του πειράματος, όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα, κάνουν λόγο, άλλοι για πείραμα τηλεμεταφοράς, άλλοι για οπτική εξαφάνιση κι άλλοι για χωροχρονική μετακίνηση. Σε κάθε περίπτωση έχει επιβεβαιωθεί, ότι τα μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλικού Έλντριτζ, αμέσως μετά το πείραμα, παρουσίασαν για κάποιο ανεξήγητο λόγο, βαριά ψυχικά νοσήματα.
Ο διακτινισμός των Ελλήνων
Και ενώ αυτά συνέβησαν πριν 68 χρόνια στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, στην χώρα μας, η κυβέρνηση του αντιπροέδρου κ. Βενιζέλου, αποφάσισε πριν δύο χρόνια, να επαναλάβει το πείραμα με το πλοίο «Ελλάς». Από τον Οκτώβριο του 2009, προσπαθούν με πείσμα να εξαφανίσουν το πλοίο και να διακτινίσουν τους επιβάτες του στο παρελθόν. Περισσότερες λεπτομέρειες του ελληνικού πειράματος απεκάλυψε ο κ. Βενιζέλος, που δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα επιστρέψουμε στο 2004 και όχι στο 1960, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν το ταξίδι των Ελλήνων πολιτών στο ένδοξο παρελθόν του 2004, θα είναι πριν ἤ μετά τους ολυμπιακούς αγώνες.
Εύχομαι το «πείραμα της Ελλάδος» να στεφθεί από πλήρη αποτυχία και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Οφείλω όμως να προσθέσω ορισμένα «κοινά» στοιχεία μεταξύ των δύο πειραμάτων, που τράβηξαν την προσοχή μου και μπορώ να τα χαρακτηρίσω ως «διαβολικές συμπτώσεις».
--Το αντιτορπιλικό DE173 (Έλντριτζ), παραχωρήθηκε από τους αμερικανούς στο Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό το 1951. Μετονομάσθηκε ΛΕΩΝ D-54, και παρέμεινε σε ενεργό υπηρεσία μέχρι το 1992. Το 1999 πουλήθηκε για σκραπ, σε διαλυτήριο πλοίων, στον Πειραιά.
--Μετά το πείραμα, το πλήρωμα του Έλντριτζ παρουσίασε ψυχικά προβλήματα. Το πλήρωμα της Ελλάδος παρουσιάζει εδώ και ένα χρόνο εμφανή σημάδια κατάθλιψης.
--Το ψευδώνυμο του υπευθύνου του πειράματος της Φιλαδελφείας ήταν Dr. Ράϊνχαρτ. Το επώνυμο του υπευθύνου του πειράματος της Ελλάδος είναι Ράϊχενμπαχ.
--Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, κατά την διάρκεια των πειραμάτων, το αντιτορπιλικό Έλντριτζ καλυπτόταν από μια πράσινη ομίχλη. Η Ελλάς εδώ και καιρό, όσο διαρκεί το πείραμα, καλύπτεται από έναν πράσινο μπουχό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου