Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα υπό την κατοχή δανειστών και....συμμοριών


 Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε, χθες, για δεύτερη φορά, Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες, ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Όπως είναι γνωστό ο Α. Σαμαράς είχε καταθέσει την ίδια ερώτηση της προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ο Γ. Παπανδρέου δεν πήγε στην Βουλή για να απαντήσει.Είναι σε όλους γνωστό ότι η εγκληματικότητα έχει...
προσλάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Οι ένοπλες ληστείες είναι πλέον καθημερνό φαινόμενο. Έχουμε δολοφονίες για λίγα ευρώ. Έχουμε εισβολές ενόπλων στα σπίτια. Ακόμη και αποτρόπαια εγκλήματα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Και ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σιωπά” είπε επίσης σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης
Δεν πάει να καίγεται το πελεκούδι, δεν πάει να ανακοινώνει η αστυνομία πως έχουμε σπάσει κάθε (ελληνικό) ρεκόρ σε ένοπλες ληστείες και σε δολοφονίες… τίποτα. Δεν ιδρώνει κανενός αρμόδιου το αυτί.
Το αστυνοµικό δελτίο είναι καθηµερινά γεµάτο: «Τσαντάκηδες» σε Οµόνοια, Βύρωνα, Παγκράτι. Αρπαγή µηχανής… εν κινήσει από δύο αγνώστους που χτύπησαν σε φανάρι τον ιδιοκτήτη. Σύλληψη ανήλικων δραστών (14-16 ετών) στο Κερατσίνι που λήστεψαν εργοτάξιο, οικοδοµή, µια γιαγιά 80 ετών και έναν 56χρονο. Βραδινές επιδροµές σε σπίτια µε οικογένειες-οµήρους, αλλά και, σε ορισµένες περιπτώσεις, µε επιπλέον κακοποίηση γυναικών και ασέλγειες. Ακόµη και πρωινές (08.00) εισβολές σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών που ετοιµάζονται να πάνε στη δουλειά τους».
Αυτή είναι πλέον η καθημερινότητά μας. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά έχεις και μερικούς συνέλληνες, που όλα αυτά τα θεωρούν φυσιολογικά, ως απότοκο της εξέλιξης (λέει) της κοινωνίας, και που κυρίως οφείλονται στην οικονομική δυσπραγία της χώρας!
Αυτό που ξέρω εγώ όμως είναι ότι επί χιλιάδες (κυριολεκτικά) χρόνια, η χώρα μας ήταν συνώνυμη της πενίας. Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν χώρα φτωχών. Μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του `70, ο κόσμος ζούσε σχετικά φτωχικά. Και όμως δεν υπήρχε εγκληματικότητα. Και μιλάω για τον βαθμό στον οποίο υπάρχει έκτοτε.
Σίγουρα υπήρχαν εγκλήματα τιμής, δολοφονίες για λόγους κτηματικών διαφορών, διαρρήξεις, μαχαιρώματα, κλπ. όπως υπήρχαν επί χιλιάδες χρόνια. Παράλληλα με την φτώχια.
Δεν υπήρχαν όμως δολοφονίες μέρα μεσημέρι για μια φωτογραφική μηχανή, ούτε αθρόες εισβολές σε σπίτια, από κακοποιούς οπλισμένους με … οπλοπολυβόλα, και πάει λέγοντας.
Αυτού του είδους η εγκληματικότητα αναπτύχθηκε κυρίως στην εποχή που η Ελλάδα «έζησε το όνειρο» της ευμάρειας. Στην εποχή των παχέων αγελάδων δηλαδή. Τότε που πλημμυρίσαμε από ΕΛΔΕ, από Πόρσε, από παίκτες του χρηματιστηρίου, κλπ. Κυρίως από τις αρχές της δεκαετίας του `90 και μετά.
Τότε που το νέο Πασόκ του «εκσυγχρονιστή Σημίτη, ολοκλήρωσε την διάλυση των όποιων θεσμών δεν είχε προλάβει να ισοπεδώσει το Πασόκ της δεκαετίας του `80.
Άρα, δεν είναι η οικονομική κρίση που προκαλεί αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Κάτι άλλο φταίει. Η δικαιολογία ότι για το έγκλημα φταίει μόνο η ανέχεια, μάλλον πάσχει ως επιχείρημα
Τι φταίει λοιπόν; Μήπως είναι τυχαίο ότι η έξαρση της εγκληματικότητας ξεκίνησε την ίδια ακριβώς εποχή που ξεκίνησε και η ανεξέλεγκτη λαθραία και «νόμιμη» μαζική μετανάστευση κάθε πικραμένου στη χώρα μας; Την ίδια εποχή που ο κοινωνικός και θεσμικός ιστός της χώρας μας διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη;

Μήπως λοιπόν, ασχέτως οικονομικών συγκυριών, το γεγονός και μόνο της παρουσίας ενός και πλέον εκατομμυρίου «ξένων», συντελεί στη μετατροπή της χώρας μας σε Σικάγο της δεκαετίας του `20, ή σε σημερινό Μογκαντίσου;
Μήπως το καθεστώς της ατιμωρησίας, που χαρακτηρίζει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας, αρχίζοντας από πολύ ψηλά… μήπως αυτό πέρασε και προς τα κάτω;
Η χώρα εκτός από επιτροπεία, βρίσκεται και υπό τηνκατοχή συμμοριών. Κυρίως αλλοδαπών. Και ούτε η αστυνομία, ούτε η δικαιοσύνη, μοιάζουν ικανές να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα. Το Πασόκ διέλυσε τα πάντα.
Τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, θέλουν τους αλλοδαπούς να είναι υπεύθυνοι για το 50% περίπου των καταγεγραμμένων αδικημάτων. Ενώ αποτελούν το 10% μόλις του συνολικού πληθυσμού. Αυτό κάτι λέει. Αρκεί να μην έχουμε κλειστά μυαλά.
Επιπλέον, όπως αναφέρει ο τύπος,  «πρόβληµα φαίνεται να υπάρχει λόγω της δυνατότητας των αλβανών πολιτών να έρχονται πλέον για τρεις µήνες χωρίς βίζα στην Ελλάδα και αυτό δίνει νέα περιθώρια δράσης ποινικών από τη γειτονική χώρα. Λόγω αυτής της δυνατότητας έχει παρουσιαστεί αντιστρόφως έξαρση της εγκληµατικότητας και στην Αλβανία, µε αλλοδαπούς κακοποιούς που µαθαίνουν στην Ελλάδα τα µεγάλα κόλπα»!
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία: «Στις σοβαρές διαρρήξεις και ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια, καταστήµατα, πρατήρια καυσίµων κτλ. υπολογίζουµε  ότι συµµετέχουν 20-25 άτοµα που ανήκουν σε επτά συµµορίες κακοποιών, κυρίως Αλβανών, Ρουµάνων, Γεωργιανών. Πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς που ψάχνουν σε ευάλωτους στόχους τα 2-3 εκατοµµύρια ευρώ που εκταµίευαν κάθε χρόνο από περίπου 200 ληστείες σε τράπεζες οι οποίες πλέον είναι δυσπόρθητες. Τη συµµορία µε τα Καλάσνικοφ έχουµε διαπιστώσει ότι τη συνθέτουν κυρίως  αλβανοί κακοποιοί που έχουν συλληφθεί για παρόµοιες ενέργειες και έχουν φυλακιστεί κατά το παρελθόν. Και αυτή η ανακύκλωση του εγκλήµατος είναι το µεγάλο µας πρόβληµα. Κάθε ηµέρα συλλαµβάνονται για διάφορα αδικήµατα  ή σε επιχειρήσεις-“σκούπα” της ΕΛ.ΑΣ. περίπου 150 ως 200 άτοµα  και ζήτηµα είναι αν φυλακίζονται από αυτούς 6 ως 10».
Άρα, δεν  χρειάζονται ειδικές σπουδές για να καταλάβουμε τι ακριβώς φταίει, και τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.
Τα πράγματα είναι απλά, όπως απλή σχετικά είναι και η λύση, άσχετα αν δεν μπορεί να τα αντιληφτεί η κυβέρνηση, ο κος Παπουτσής, και διάφοροι άλλοι «πονόψυχοι» και «προοδευτικοί».
Ανασυγκρότηση στους θεσμούς της πολιτείας που είναι αρμόδιοι για να χειριστούν το ζήτημα. Ενίσχυση της αστυνόμευσης, και ταχύτερη, αυστηρότερη απονομή της δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κάθε πορεία διαδηλωτών, αλλά να μην υπάρχει κανένας που να περιπολεί στους δρόμους για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων. Δεν μπορεί να βλέπουμε διμοιρίες επί διμοιριών να ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ, αλλά όταν καλούμε το 100 αυτό να μην έρχεται λόγω… λειψανδρίας!
Δεν μπορεί να καθυστερούν δίκες για 2-3 χρόνια, ή να αφήνονται ελεύθεροι σκληροί κακοποιοί για λόγους που μόνον οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν. Ούτε να απελαύνονται τη μία μέρα εγκληματίες, και να επιστρέφουν την επομένη, «άμεμπτοι» και με νέο όνομα στο διαβατήριο (γράφτηκε και αυτό, στον ημερήσιο τύπο).

Είναι ένα πρόβλημα το οποίο απαιτεί πραγματική διακομματική και εθνική συναίνεση, για να αντιμετωπιστεί. Αλλιώς θα μας πάρει φαλάγγι.
Δυστυχώς όμως, κάποιοι επιζητούν συναίνεση σε άλλα θέματα, με ύπουλους σκοπούς, αγνοώντας το τεράστιο ζήτημα της εγκληματικότητας, της  (λαθρο)μετανάστευσης, και της διάλυσης του κράτους (αστυνομίας, δικαιοσύνης), που απειλούν να μεταλλάξουν τον εθνικό μας κορμό. Που απειλούν να μας μετατρέψουν σε φοβισμένα ανθρωπάκια-υπήκοους.
Εκτός και αν αυτός είναι ο τελικός τους στόχος, και όλα τα άλλα είναι για ξεκάρφωμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου