Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία ΔΑΚΕ Πειραιά

                                                                       
Το Δ.Σ. της Δ.Α.Κ.Ε. Πειραιά καταγγέλλει με τον εντονότερο τρόπο τις κρίσεις - παρωδία, τις οποίες πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δ/μιας Εκ/σης Πειραιά για την επιλογή Διευθυντών.

Σε όλα τα Π.Υ.Σ.Δ.Ε ο Πρόεδρος δίνει εντολές στον Γραμματέα, στον Πειραιά συμβαίνει το αντίθετο.

Στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε αυτό, τα τρία άτομα που επελέγησαν από τον κομματικό χώρο της ΠΑΣΚ  και το αποδέχτηκαν, για να γράψουν υποθήκες, έκριναν προϊσταμένους τους. Αυτό αποτελεί καραμπινάτη παρανομία. Τους δίνουμε συγχαρητήρια. Τη δουλειά που τους ανέθεσαν την έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Όπου έβλεπαν Δακίτες με κάτω από 13 –14 μόρια (στην κατηγορία αυτή βρισκόταν το 80% περίπου των υποψηφίων), η βαθμολογία τους ήταν απορριπτική. Το ακριβώς αντίθετο έγινε με τους Πασκίτες. 
 Οι Δακίτες που με τα μετρήσιμα μόριά τους  δεν ήταν δυνατό να κοπούν πήραν «καλούς» βαθμούς, τέτοιους που είτε <<έχασαν>> το σχολείο που επί χρόνια είχαν δώσει την ψυχή τους είτε κατρακύλησαν 20 με 30 θέσεις κάτω από την αρχική σειρά που κατείχαν στη λίστα των μετρήσιμων μορίων (εδώ έγιναν λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις).   

Σε κάποιες όμως περιπτώσεις, όπως στην επαγγελματική εκπαίδευση και στη Σαλαμίνα, όπου υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι για συγκεκριμένα-λίγα σχολεία, δεν δίστασαν να προβούν και σε ακρωτηριασμούς χωρίς αναισθητικό. Όπως συνέβη σε Δακίτισσα συναδέλφισσα,  με τετραετή εμπειρία σε θέση ευθύνης στο ΥΠΕΠΘ, με πλούσια συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική δράση, που πήρε προκλητικά χαμηλό βαθμό, ώστε <<να χάσει>> το σχολείο στο οποίο επί σειρά ετών υπηρέτησε ως καταξιωμένη Διευθύντρια.
 
Ανάλογη περίπτωση συνέβη και στη Σαλαμίνα

            Στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε αυτό παρουσιάστηκε το φαινόμενο να πάνε στη συνέντευξη όλοι οι υποψήφιοι διαβασμένοι και οι εξεταστές αδιάβαστοι. Αναφέρουμε περίπτωση που εξεταστής ρώτησε για το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ και απεδείχθη πως δε γνώριζε τι είναι αυτή η υπηρεσία. Έχουμε ακόμα πληθώρα παρομοίων περιπτώσεων. 

            Επειδή υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες συμμετοχές μεταξύ των 5 μη αιρετών μελών του Π.Υ.Σ.Δ.Ε,  η  Δ.Α.Κ.Ε θα τις εξετάσει, και αν αληθεύουν, θα κινηθεί προς τη δικαιοσύνη.

            Υπήρχαν και οι αιρετοί, που μας τα είπαν αλληλοκατηγορούμενοι μετά το θλιβερό πανηγυράκι. Ο Πασκίτης έκανε απόλυτα το καθήκον του απέναντι στο κόμμα και στους ψηφοφόρους του.  Ο αιρετός του Π.Α.Μ.Ε ήταν απών και, όταν καμιά φορά περνούσε τυχαία από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε,  δε βαθμολογούσε, πιστός πάντα στο κομματικό του δόγμα «όλοι ίσοι». Δηλαδή ή όλοι Διευθυντές ή  κανένας. 

            Λησμόνησαν βέβαια οι δύο αιρετοί, πως ο ρόλος τους δεν είναι η τήρηση της κομματικής τους γραμμής, αλλά η υπεράσπιση του δίκιου όλων των συναδέλφων και η συνεχής ενημέρωσή τους για το τι συμβαίνει στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε . Είδε κανένας πουθενά καμιά ενημέρωση; Εμείς δεν είδαμε. Μήπως πρέπει να πάμε στα γραφεία της ΠΑΣΚ και του ΠΑΜΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου