Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η «πράσινη δικαίωση» της Νέας Δημοκρατίας

Για «κυβέρνηση υπό καθολική αμφισβήτηση», κάνουν πια λόγο στη ΝΔ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επαναπαύεται στις δημοσκοπικές της δάφνες, που την δείχνουν πια να προηγείται ξεκάθαρα και να εκτοξεύεται -αγγίζοντας τις 11,5 μονάδες διαφορά με το ΠΑΣΟΚ-, αλλά επιμένει στη λογική του «γόνιμου αντιπολιτευτικού ελέγχου», ο οποίος όπως λένε επιτελικά στελέχη αποτελεί συνταγματική της υποχρέωση.
Την ίδια ώρα, τα στελέχη της Συγγρού, φροντίζουν σε κάθε τους εμφάνιση να υπενθυμίζουν τα έγκαιρα «καμπανάκια» και την επιβεβαίωση της ΝΔ, σε όλες της, τις προειδοποιήσεις.

«Μέχρι τώρα αποτιμήσαμε και αξιολογήσαμε μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο ορθά. Δηλαδή σήμερα δικαιωνόμαστε απόλυτα για την κριτική, δυστυχώς», τόνισε εχθές, με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 97,2, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας –για ακόμη μια φορά- πως η ΝΔ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν χαίρεται που οι «μαύρες εκτιμήσεις της», επαληθεύτηκαν έως σήμερα, σε κάθε επίπεδο…
Μακραίνει η λίστα της… δικαίωσης!
Για λαθεμένη οικονομική συνταγή αλλά και για ανικανότητα, δεν κάνουν πια λόγο μόνο τα «γαλάζια», στελέχη αφού η αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της ικανότητας του πρωθυπουργού και των υπουργών του να διαχειριστούν την κρίση, εκδηλώνεται πλέον με σφοδρότητα και στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Τα τελευταία μάλιστα 24ωρα, η λίστα των «πράσινων» αντιδρώντων, καθημερινά μακραίνει. Μεταξύ των οξύτατων διαφοροποιήσεων, είναι και αυτές των:
Βάσω Παπανδρέου: «δεν υπάρχει διαπραγματευτική ομάδα» και «να καταργηθούν οι 77 φορείς που ιδρύθηκαν την τελευταία διετία, πριν πάμε σε εφεδρεία και απολύσεις».
Λούκα Κατσέλη: «από την απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η ύφεση θα ξεπεράσει το -5% το 2012».
Ν. Σαλαγιάννης: «δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα με κατακρεουργημένα τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας».
Μιλένα Αποστολάκη: «δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης που είναι κατώτερες των περιστάσεων. Είναι και η συνταγή που ακολουθείται».
Άννα Νταλάρα: «Η εσωτερική υποτίμηση που έχει επιλέξει η τρόικα έχει εσωτερική αντίφαση. Αντί για τόνωση της ανταγωνιστικότητας φέρνει ύφεση και ανεργία»
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Η ηγετική ομάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ήταν ηγετική ομάδα στα εύκολα».
Στον κατάλογο των βουλευτών της συμπολίτευσης, που δυσανασχετούν έντονα και διαφοροποιούνται επί της ουσίας των κυβερνητικών αποφάσεων, αναμένεται να προστεθούν και άλλα στελέχη που δείχνουν ενοχλημένα και από την αντιμετώπιση Βενιζέλου και την πρόκληση προς την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, να ρίξει την κυβέρνηση αν δεν την θεωρεί ικανή ή ηθική.
Στη ΝΔ, μιλούν για πανθομολογούμενη κατάρρευση της κυβερνητικής αξιοπιστίας και για κυβέρνηση παρατηρητή, την ώρα που ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με εντεινόμενη αγωνία την καθημερινή καταιγίδα μέτρων, που οριζόντια, χωρίς προγραμματισμό και, κυρίως, χωρίς αποτέλεσμα πλήττουν πρωτίστως τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου