Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχει κυβέρνηση – ο Σαμαράς να ορίσει τις εθνικές γραμμές διαπραγμάτευσης


Κούρεμα με την ψιλή, crew cut, ή απλό…φιλάρισμα; Ανεξαρτήτως μεθόδου, είναι βέβαιον ότι η Ελλάδα κατευθύνεται εσπευσμένα προς το κουρείο. Και δυστυχώς δεν έχει ούτε δικαίωμα…βέτο για την κουπ που θα της επιβάλλουν.
Mόνο που εδώ δεν πρόκειται για ασκήσεις υψηλής κομμωτικής. Πρόκειται για το ίδιο το... μέλλον της πατρίδας μας και προκαλεί κατάπληξη, ότι λίγες ώρες πριν από τις κρίσιμες συνόδους κορυφής, που θα κρίνουν μεταξύ άλλων, την τύχη του ελληνικού χρέους, ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να παρουσιάσει το σχέδιό του. Με το οποίο όμως επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι βρίσκεται στον κόσμο του.
Την ώρα που τα πράγματα έχουν φτάσει στο αμήν ο κ. Παπανδρέου στέλνει μήνυμα από το … twitter και μας λέει πως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα καταλήξουμε την Κυριακή σε αποφάσεις. Έβαλε επίσης και το Μαξίμου να δημοσιεύσει τους άξονες πάνω στους οποίους θα …διαπραγματευτεί, την στιγμή που οι Ευρωπαίοι μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Αποφεύγει, όμως, όπως η …γάτα το νερό να αναφερθεί σε όσα δραματικά συμβαίνουν αυτές τις ώρες στην Ευρώπη. Αποφεύγει επιδεικτικά να πει ποια, από τις δεκάδες «λύσεις» που επεξεργάζονται κάποιοι πυρετωδώς στα ευρωπαϊκά γραφεία, είναι αυτή που πρέπει να επιδιώξει η χώρα μας προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα το εθνικό συμφέρον.

Η λέξη «κούρεμα», δεν αναφέρεται καν από την κυβέρνηση. Κι ας μονοπωλεί την ατζέντα όλων των ξένων κυβερνήσεων που μιλούν για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Και ο μεν κύριος Παπανδρέου έχει κάθε λόγο να θολώνει τα νερά. Ξέρει ότι μετράει 24ωρα στην εξουσία, διαισθάνεται ότι θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι δυσβάστακτο και βαρύ, γι αυτό και δεν επιθυμεί να οριοθετήσει προκαταβολικά το εύρος της αποστολής του. Άλλωστε, κανείς δεν του ζητάει και προκαταβολικά τα ρέστα. Όλοι τον αφήνουν να υποδύεται ανενόχλητος τον ρόλο του εθνικού διαπραγματευτή. Ακόμη και η ψήφιση του επαίσχυντου πολυνομοσχεδίου, χρησιμοποιήθηκε προς αυτή τη κατεύθυνση. Να του «λυθούν τα χέρια», δηλαδή για να δώσει τη…μεγάλη μάχη στις Βρυξέλλες!
Όμως, τι ακριβώς διαπραγματεύεται ο κύριος πρωθυπουργός, ουδείς γνωρίζει.
Αυτή την στιγμή η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ευθύνες. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα πάνω της. Έχει συνεπώς καθήκον να οριοθετήσει την εθνική γραμμή πάνω στην οποία ο κ. Παπανδρέου οφείλει να κινηθεί. Όχι για αυτά που θα διαπραγματευτεί, αλλά για όσα δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί και εν τέλει να ξεπουλήσει.
Γιατί τις επόμενες ημέρες θα ζητηθούν παραχωρήσεις που μόνο έπειτα από μια χαμένη πολεμική αναμέτρηση μπορούν να δοθούν. Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει χρέος, χωρίς ανταλλάγματα. Και το ερώτημα είναι ποιο χρέος θα μας χαρίσει (σ.σ. μήπως αυτό που ήδη βρίσκεται σε…ελληνικά χέρια;) και τι είδους «εκχωρήσεις» θα απαιτήσει.
Η ΝΔ οφείλει να προειδοποιήσει τον κύριο Παπανδρέου, κι ας δυσαρεστήσει κάποιους στην Ευρώπη, που ούτως ή άλλως κοιμούνται και ξυπνούν με τον «εφιάλτη» του Σαμαρά. Γιατί σε τέτοια ιστορικά σταυροδρόμια τα κόμματα δεν αναφέρονται στους ξένους, αλλά στους πολίτες που τα εξέλεξαν.
Για να μην παρεξηγούμαι, η οριοθέτηση της κόκκινης γραμμής δεν περνάει από ασκήσεις διαλόγου και συναίνεσης. Κοινός τόπος με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει. Ειδικά με έναν πρωθυπουργό που είναι αμφίβολο αν διαθέτει πατριωτικές αναστολές και συνείδηση του εθνικού καθήκοντος.
Ο κ. Παπανδρέου πορεύεται μόνος του. Χωρίς συνενόχους και συνυπαίτιους. Γιατί όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί. Μόνο που αν δεν καταφέρει να κρατήσει τα εθνικά μετερίζια, θα πρέπει να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής και να πετάξει για άλλη χώρα. Μεταμφιεσμένος με περούκα και γυαλιά.
Είναι συνεπώς υποχρέωση της ΝΔ να προσδιορίσει σήμερα, εγκαίρως και ευθαρσώς ποιο είναι το πλαίσιο εκείνο της διαπραγμάτευσης, πέραν του οποίου ένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να υποχωρήσει.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου