Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Από το πέρασμα των Ούννων


Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί πριν ο Παπανδρέου ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας


Σε δρόμο του Βύρωνα υπάρχει μια μαρμάρινη πλάκα με τίτλο «ΑΠΟ  ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ», εννοώντας  τους Γερμανούς της κατοχής.
Στην πλάκα είναι γραμμένα τα ονόματα  όσων είχαν εκτελεστεί από αυτούς.
Σήμερα βιώνουμε μια νέα κατοχή, όπου μπορεί τα πολυβόλα να μην θερίζουν Έλληνες πατριώτες, τους σκοτώνουν όμως οικονομικά, μαζί με τα όνειρα, το μέλλον των παιδιών τους, τις  ελπίδες τους.
Το έγκλημα αυτό έχει αυτουργούς τους υποτιθέμενους εταίρους μας στην Ε.Ε., και βασικά τους Γερμανούς και τον ΓΑΠ αλλά και συναυτουργούς τους υπουργούς και όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζουν. Όλους αυτούς που χειροκροτούν όρθιοι τα εγκληματικά και ατελέσφορα μέτρα που ανακοινώνει αυτός και ο Βενιζέλος.


Στο Βύρωνα κυκλοφορεί η ιδέα να τοποθετηθεί μια άλλη πλάκα, με τίτλο «ΟΙ  ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ», με τα ονόματα των 154 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τα μνημόνια και όλα τα χαράτσια. Για να μπορούν, όχι μια φορά το χρόνο που γίνονταν κατάθεση στεφάνων στην πρώτη ιστορική πλάκα, αλλά κάθε μέρα, να έχουν τη δυνατότητα όσοι περνούν από εκεί να φτύνουν όλους αυτούς που στηρίζουν τα νέα κατοχικά μέτρα.


  Μετά την πτώση της χούντας, ο γνήσιος πατριώτης και άριστος δημοσιογράφος Γιάννης Κάτρης είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο  «Η γέννηση του νεοφασισμού στην Ελλάδα», με θέμα τη γέννηση και άνοδο της χούντας το 1967.


 Ο τίτλος είναι επίκαιρος και σήμερα, γιατί ο νεοφασισμός γεννιέται πάλι στην πατρίδα μας. Όχι με χρήση τανκς και στρατιωτικής βίας, αλλά με πιο ραφιναρισμένα και πιο αποτελεσματικά μέτρα. Τα συμπτώματα είναι πολλά και καθαρά.  «Δεν μπορεί κανένας άλλος να κυβερνήσει», λέει ο Ρέππας. Δηλαδή  μπορούν μόνον οι «άριοι» του ΠΑΣΟΚ. 


Οδηγείται σε παραίτηση και λοιδορείται, όποιος λέει ενοχλητικές αλήθειες, έστω και αν επελέγη από αυτούς. Πρόσφατα παραδείγματα η κυρία Μπαλαφούσια  της Επιτροπής Προυπολογισμού της Βουλής, και η κυρία Γεωργαντά της στατιστικής αρχής.


Χωρίς ίχνος ντροπής, ο Βενιζέλος  κατακεραύνωνε τον Ιούνιο τη σκέψη ότι μέσω ΔΕΗ μπορεί να γίνει είσπραξη χαρατσιών, και ο ίδιος δηλώνει σήμερα  ότι είναι δίκαιο να εισπραχθεί το χαράτσι στα ακίνητα από αυτήν.
Όλα αυτά τα εγκλήματα και τις φασιστικές συμπεριφορές, όπως και επί κατοχής, στηρίζουν μίσθαρνα όργανα στα κανάλια των «νταβατζήδων», τα οποία με λύσσα επιτίθενται σε καλεσμένους τους όταν αυτοί προσπαθούν να αρθρώσουν αντίθετες απόψεις.


Συνειδητά στο ΔΝΤ
Έχει πλήρως αποδειχθεί ότι ο ΓΑΠ συνειδητά μας οδήγησε στο ΔΝΤ.
 Ο Στρος-Καν δήλωσε ότι  προεκλογικά συζητούσε μαζί του το θέμα, και  η Γεωργαντά αποκάλυψε ότι σκόπιμα φούσκωσε το έλλειμμα το 2009. Δεν πήρε δάνεια μετά τις εκλογές με μικρό επιτόκιο, ενώ μπορούσε για πολλούς μήνες και συκοφάντησε τη χώρα μας με όλους τους τρόπους. 
Η κατηγορία για εσχάτη προδοσία πρέπει να αναμένεται όταν αποκαθηλωθεί. Και βέβαια όχι μόνο για αυτόν, αλλά και για τους υπουργούς του.


Το πρόβλημα πλέον συνίσταται στο να φύγει το ταχύτερο  η κυβέρνηση των «κατάπτυστων». Ο εξαίρετος δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ σε άρθρο του στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»,ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, καταψηφίζοντας κάποιο χαράτσι.


Διατυπώνω, σεβόμενος απόλυτα το σκεπτικό του, μια άλλη άποψη. Συμφωνώ ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, επειδή ξέρουν ότι το 60%  από αυτούς δεν θα επανεκλεγεί.
 Όμως, όταν οι πολίτες λάβουν τον κατακλυσμό από τα χαράτσια και τους φόρους, σε συνδυασμό με την ανεργία και την οικονομική ασφυξία που βιώνει κάθε οικογένεια, τότε η υποδοχή που θα επιφυλάσσουν σε κάθε βουλευτή της κυβέρνησης δεν θα περιορίζεται σε αυγά, ντομάτες και γιούχα, αλλά θα έχει βίαιες αντιδράσεις.  
Θα ρίξουν τον ΓΑΠ  επειδή δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν. Το ΠΑΣΟΚ θα συρθεί επομένως σε εκλογές.


Μόνη ελπίδα
Ο Σαμαράς, η μόνη ελπίδα για έξοδο από την κρίση, θα έχει απόλυτη αυτοδυναμία, όπως ανέλυσα σε προηγούμενο άρθρο στην ΑΠΟΨΗ. Και διότι η οργή κατά του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια, αλλά και διότι θα συγκεντρώσει και τη θετική ψήφο του λαού. 


Αντιστάθηκε στα μνημόνια, δικαιώθηκαν όλες οι προβλέψεις του και διατυπώνει ρεαλιστική πρόταση χωρίς ανέφικτες υποσχέσεις.
Τόσο η ομιλία του στη ΔΕΘ όσο και η συνέντευξή του ήταν επιπέδου εθνικού ηγέτη. Υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, απαντήσεις επί της ουσίας χωρίς λαϊκισμούς και χάδια, με πίστη στις αρετές και τις δυνατότητες του λαού. Η σύγκριση με τις αντίστοιχες ομιλίες του ΓΑΠ είναι συντριπτική.


Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί πριν ο ΓΑΠ ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας. Το μούδιασμα που παρατηρείται τελευταία από τα αλλεπάλληλα χαράτσια, πρέπει να ξεπεραστεί. Η κυβέρνηση προσπάθησε ύπουλα να διχάσει το λαό και να στρέψει τη μια επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης. Αλλά ας μην ξεχνάμε αυτό που είχε πει ο Μπρεχτ: 
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές, δεν ενδιαφέρθηκες γιατί δεν ήσουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους αιρετικούς αδιαφόρησες γιατί δεν ήσουν αιρετικός. Όταν πήραν τους Εβραίους, δεν νοιάστηκες γιατί δεν ήσουν Εβραίος. Και όταν ήρθαν να πάρουν εσένα, δεν είχε μείνει κανένας να σε βοηθήσει».


Πρέπει λοιπόν οι προδότες της λαϊκής εντολής να αισθανθούν την οργή του λαού τώρα και από όλους. Γιατί, όπως λέει ο ποιητής μας Κώστας Βάρναλης, από την κρίση «δεν θα βγούμε ένας  ένας, αλλά όλοι μαζί και μοναχός κανένας». Οι κατάπτυστοι, οι πρόθυμοι, τα εξαπτέρυγα ,θα προσπαθούν να σώσουν το σαρκίο τους. 

Του  Δημήτρη  Καραγκούνη
Πολιτικού μηχανικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου