Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Επιμορφωτικό webinar για εκπαιδευτικούς R.E.A.L Science

R.E.A.L.SCIENCE

Πλατφόρμα Σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

 


ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση της Εκπαιδευτικής πλατφόρμαςR.E.A.L.Scienceσε ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο»

 

HΕκπαιδευτική Πλατφόρμα R.E.A.L. Scienceστις 31 Οκτωβρίουκαι ώρα 18:30-20.00προσκαλεί εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης σε ενημερωτικό, επιμορφωτικό webinar:

 

Θέμα του ενημερωτικού  σεμιναρίου είναι«Hπαρουσίαση της Εκπαιδευτικής πλατφόρμας, της φιλοσοφίας της, του ανθρώπινου δυναμικού της, των δυνατοτήτων που προσφέρει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριεςκαι της σύνδεσής της με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και τα εργαστήρια νέων δεξιοτήτων».

 

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική πλατφόρμα(https://realscience.gr/)η οποία  μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους καθηγητές/τριες όλων των ειδικοτήτων, αφού έχει στόχο να συμβάλει, στην προώθηση της γνωριμίας με τις επιστήμες, την έρευνα και  τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών/τριών.

 

 

Εγγραφές:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd7UBbkFM2RbRjHaWCenLT2HysNUegDwANDD8UqUOhBj5wPgg/viewform?usp=sf_link

 

Το εγχείρημα υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές επιστήμονες.   Η εκπαιδευτική πλατφόρμα μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους/εςτους/τις  εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο διδασκαλίας ή εκπόνησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων,  όταν  οι μαθητές χρειάζονται πρόσβαση σε πρωτογενείς πηγές (επιστήμονες), και σε όλους τους τύπους σχολικών μονάδων και δομών αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ. Ειδικά για τις κλειστές δομές εκπαίδευσης ή  για τηλεκπαίδευση  είναι ιδανική αφού εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς φυσική παρουσία των επιστημόνων- συμβούλων.  

H γνωριμία και συνέντευξη με επαγγελματίες και σημαντικές προσωπικότητες, (rolemodel) είναι βασικό στοιχείο της προτεινόμενης μεθοδολογίας.   Η συνάντηση με τον ειδικό κάθε μαθήματος φέρνει την βιωματική μάθηση στην τάξη , με τον πιο διαδραστικό, θελκτικό και ασφαλή τρόπο. Θαπαρουσιαστείεπίσης,ο τρόπος με τον οποίο ο εκπαιδευτικός μπορεί να έρθει σε επαφή με την πρωτοβουλία μας για να οργανώσουμε τις δράσεις αυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Οδηγό για την Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων, Εκπαιδευτικού Υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Ερευνών του ΙΕΠ  ( Μάιος 2023) ο οποίος ορίζει τα κριτήρια και τις προδιαγραφές που οφείλουν να πληρούν τα αιτήματα για έγκριση υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μαθητικών διαγωνισμών, φεστιβάλ και προσομοιώσεων συνεδρίων, εκπαιδευτικών ερευνών που απευθύνονται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείου-Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνασίου-Λυκείου) Εκπαίδευσης, καθώς και για την έγκριση εκπαιδευτικών υλικών που αξιοποιούνται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με τα άρθρα 87 και 88 του Ν. 4823/2021 τα αιτήματα που αφορούν:

Σε μία σχολική μονάδα εξετάζονται και εγκρίνονται από τον/τη Διευθυντή/ντρια ή τον/την Προϊστάμενο/νη της σχολικής μονάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ&ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

·         “Παρουσίαση γνωριμίας του R.E.A.L Science” (20’)

ΔρΕλένη Σινοπούλουhttps://realscience.gr/?page_id=426

 

·         “Παρουσίαση Αναδρομή στις δράσεις του  R.E.A.L Science” &  “Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μιλούν για τις δράσεις μας από περσινές συνεργασίες” (20’)

Δρ Αθανασία Μεγρέμηhttps://realscience.gr/?page_id=426

 

·         “Παρουσίαση της σπουδαιότητας της παρουσίας της πλατφόρμας του R.E.A.L Scienceστα ελληνικά σχολεία” (20’) από:

 

·         Ιωάννα Ντίνου ΠΕ 05 Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής ΔΔΕ Γ’ ΑθήναςM.Ed: https://realscience.gr/?page_id=426 &

·         Ιωάννα Δεκατρή ΠΕ02 Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων  Md

 

·         Παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες - Ερωτήσεις

 

·         Αξιολόγηση- Προτάσεις

                                                                  Η Ιδρύτρια της πλατφόρμας

                                                                        Δρ Ελένη Σινοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου