Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίσκεψη εκπροσώπου της ΟΛΜΕ στον Άγιο Νικόλαο – Ενημέρωση των εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής (video)

 

Ο Θεόδωρος Τσούχλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λασιθίου Γιώργο Ξένο, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο για να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με έμφαση στην απεργία της ΑΔΕΔΥ που θα λάβει χώρα αύριο, 21 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Τσούχλος, μιλώντας στην κάμερα του fonien.gr, τόνισε την κρισιμότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, όπως:

  • Ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό: Ο κλάδος διεκδικεί βελτιώσεις στις συνθήκες συνταξιοδότησης και ασφάλισης, καθώς και αξιοπρεπείς συντάξεις.
  • Παραβατικότητα: Η αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας στα σχολεία αποτελεί μείζον ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
  • Σχολικές εκδρομές: Απαιτούνται διευθετήσεις και βελτιώσεις στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών, με στόχο την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία τους.
  • Υπεράσπιση των εκπαιδευτικών: Η ΟΛΜΕ στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών απέναντι σε κάθε μορφή κακοποίησης ή απειλής.
  • Γραφειοκρατία: Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και η απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών αποτελεί βασική προτεραιότητα.
  • Αναβάθμιση του παιδαγωγικού λειτουργήματος: Ο κλάδος διεκδικεί την αναγνώριση και την ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού.

Παράλληλα, ο κ. Τσούχλος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς του Λασιθίου να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της ΕΛΜΕ Λασιθίου που θα διεξαχθούν μεθαύριο, 22 Μαΐου. Τόνισε τη σημασία της ενεργής συμμετοχής στην ανάδειξη εκπροσώπων που θα προασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Ο κ. Τσούχλος με τον κ. Ξένο κατά την επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου με τη διευθύντρια του σχολείου κα Καλλιόπη Δασκαλογιαννάκη.

Κλείνοντας, ο κ. Τσούχλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξη της ΟΛΜΕ στο δικαίωμα για δωρεάν και ποιοτική πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

fonien.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου