Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Οδηγίες για την διαγραφή εσφαλμένων εγγράφων αξιολόγησης - Προσθήκη λειτουργίας στη ψηφιακή εφαρμογή - πλατφόρμα της αξιολόγησης

 

Σας ενημερώνουμε ότι στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή – πλατφόρμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ υφίσταται νέα λειτουργία, μέσω της οποίας παρέχεται η  δυνατότητα διαγραφής των εκ παραδρομής αναρτημένων ή εν γένει εσφαλμένων εγγράφων της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ τα οποία έχουν αναρτηθεί/εκδοθεί από τους Αξιολογούμενους ή/και από τους Αξιολογητές.

Όπως γνωρίζετε, μετά την οριστική υποβολή (με τη συμπλήρωση πεδίων ή/και την ανάρτηση εγγράφων) των Αξιολογούμενων και των Αξιολογητών στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή – πλατφόρμα της αξιολόγησης, η οποία πραγματοποιείται με το πάτημα της επιλογής «Υποβολή» (βλ. ενδεικτικά το Μέρος 3 της υπ’ αριθ. 28857/Ε3/20-3-2024 (ΑΔΑ: 96ΑΔ46ΝΚΠΔ-ΚΑΠ) εγκυκλίου), δημιουργείται μοναδικός κωδικός επαλήθευσης εγγράφου και δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης αντιγράφου του εγγράφου. Καθότι έχει διαπιστωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εκ παραδρομής έχει πατηθεί η επιλογή «Υποβολή», δίνεται η δυνατότητα διαγραφής των εσφαλμένων εγγράφων της αξιολόγησης από τις οικείες Περιφερειακές ή Δ/νσεις Εκπ/σης, κατά περίπτωση.

Επισημαίνεται ότι η προαναφερόμενη διαγραφή εσφαλμένου εγγράφου πραγματοποιείται  κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης της σχετικής αίτησης:

  1. του Αξιολογούμενου μετά από έγκριση/σύμφωνη γνώμη του/των Αξιολογητή/ών, κατά περίπτωση. Δηλαδή στην περίπτωση που ο αξιολογούμενος αιτείται διαγραφή οποιουδήποτε εγγράφου, η αίτησή του υποχρεωτικά αποστέλλεται και εγκρίνεται από τον αξιολογητή του στο αντίστοιχο πεδίο. Η εν λόγω έγκριση γνωστοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο, κατά προτίμηση με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα του Αξιολογητή προς την οικεία Δ/νση Εκπ/σης.

2.       του Αξιολογητή,

Εξυπακούεται ότι τα αιτήματα διαγραφής αφορούν σε έγγραφο/α που δημιούργησαν οι ίδιοι οι αιτούντες (πατώντας την επιλογή «Υποβολή»).

Υπάρχει δυνατότητα διαγραφής όλων των εγγράφων που σχετίζονται με τη διαδικασία της αξιολόγησης και για όλα τα πεδία (Α, Α1, Α2, Β). Για τη διαγραφή ισχύουν οι παρακάτω συνθήκες, για τις οποίες γίνονται και σχετικοί έλεγχοι συστημικά:

·         Δεν είναι εφικτή η διαγραφή εγγράφου αυτοαξιολόγησης, όταν μετά από αυτή έχει γίνει αξιολόγηση.

  • Δεν είναι εφικτή η διαγραφή εγγράφου αξιολόγησης, όταν έχει υποβληθεί έγγραφο ένστασης σε αυτή από τον αξιολογούμενο.

  • Δεν είναι εφικτή η διαγραφή εγγράφου ένστασης, όταν αυτή έχει εγκριθεί ή απορριφθεί από την αρμόδια Δ/νση Εκπ/σης. 

Εξέταση αιτήματος

Α. απόρριψη

Κατά την εξέταση του αιτήματος θα πρέπει να διερευνάται και η επαρκής αιτιολόγηση του αιτήματος (π.χ. ως επαρκής αιτιολόγηση λογίζεται η εκ παραδρομής δημιουργία κενού εγγράφου, η δημιουργία εγγράφου με άσχετο ή ελλιπές περιεχόμενο). Στην περίπτωση, δε, που δεν θεμελιώνεται επαρκώς το αίτημα διαγραφής του εγγράφου ενημερώνεται  ο Αξιολογούμενος ή ο Αξιολογητής για την απόρριψη του αιτήματός του (λόγω ελλιπούς αιτιολόγησης).

Β. έγκριση

Στην περίπτωση έγκρισης του αιτήματος για τη διαγραφή εγγράφου, οι Δ/νσεις Εκπ/σης ενημερώνουν αμελλητί τα Τμήματα Α΄ και Β΄ της ΔΥΚΕΕΠ καθώς και το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ-ΕΒΠ του ΥΠΑΙΘΑ, κατά περίπτωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (βλ. ΥΓ 2) για την αιτιολόγηση της διαγραφής των εσφαλμένων εγγράφων αξιολόγησης (ανά έγγραφο) με κοινοποίηση στους ενδιαφερόμενους (Αξιολογητές, Αξιολογούμενους).

 

 Σχετικές οδηγίες παρέχονται με το συνημμένο έγγραφο  ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου